sl naslovnaU četvrtak, 18. svibnja 2017. godine, članovi novinarske sekcije posjetili su Radio Mariju i redakciju časopisa Svjetlo riječi. Tamo su nas prijatno ugostili. Pater Mato Anić, urednik, i Nikolina Marčić, novinarka, na zabavan i edukativan način uputili su nas u male tajne snimanja što boljih i zanimljivijih emisija. Naši su učenici snimili kratku radijsku emisiju, šalili se, smijali i pozdravljali svoju obitelj i prijatelje. Poslije snimanja emisije, dobili smo i tri kreativno dizajnirana radioaparata za učionice članova sekcije.

Saznali smo da Radio Marija u Bosni i Hercegovini postoji već šest godina, te da tu radiopostaju diljem svijeta sluša više od 500.000 ljudi. Nakon toga, uputili smo se u redakciju Svjetla riječi. Simpatična novinarka Rafaela Obučić nam je pokazala što oni sve tamo rade: izdaju časopis, knjige, snimaju radioemisije... Na kraju obilaska naši su mali novinari imali priliku novinara Danijela Stanića pitati sve što ih zanima: koliko dugo radi svoj posao, zašto voli biti novinar... Uz lijep i gostoljubiv doček, u redakciji Svjetla riječi darovali su nam i novi broj njihovog mjesečnika, a također i jednu knjigu. Uz ugodno druženje, opustili smo se i uz pjesmu i zvuke gitare koju su nam svirale učenice sedmog razreda. A kako šećer uvijek, ali baš uvijek dolazi na kraju, tako je bilo i ovoga puta. Kao nagradu za cijelu školsku godinu uspješnoga rada, nastavnica Nataša Mandić odvela nas je na kolače, koje smo, iako u žurbi, pojeli u slast. Vratili smo se na nastavu točno na vrijeme i cijeloga dana zbrajali dojmove tog zanimljivog dana.

Lana Čobo i Luka Prlenda

 sl2 sl3

sl4 sl5

sl6 sl8

sl1

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com