Al Jazeera 2U utorak 6. lipnja 2017. godine, mi, članice novinarske sekcije, zajedno s nastavnicom Klaudijom Mlakić Vuković, posjetile smo medijsku kuću Al Jazeera Balkans.

 Dočekala nas je nasmijana glasnogovornica Melina Kamerić, koja nam je pokazala sve čari televizije, te što sve urednici, producentice, kamermani, montažerke, lektori i voditeljice doživljavaju svaki dan. Razgledavale smo kontrolne sobe u kojima se emitiraju programi na kanalima Al Jazeera Balkans, Al Jazeera Arabic te Al Jazeera America. Vidjele smo i središnji studio iz kojeg se emitiraju glavne vijesti za Balkan. Gospođa Melina nam je objasnila da je novinarstvo odgovoran posao te da, ako želimo postati novinarke, moramo biti dostupne u svako doba dana i noći, tj. moramo biti posvećene svome poslu. 

Imale smo mnogo pitanja, ali smo na sve njih i dobile odgovore.

Zbog ugodne atmosfere i razgovora koji smo vodile, bilo nam je žao što se moramo rastati s našim domaćinima. Sigurna sam da mogu, u ime svih članica sekcije,  reći da nam je ovo bilo divno iskustvo koje bismo rado ponovile.

Andrea Vujović, VI. c

Al Jazeera 1

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2