image001Ekskurzija učenika završnog devetog razreda realizirana je u Italiju, točnije u pokrajinu Venetto (gradovi Venecija, Lido di Jesolo, Padova, Verona). I ove je godine ekskurzija  organizirana kako bi se zadovoljili edukacijski i rekreacijski ishodi ekskurzije. Posjet povijesnim znamenitostima, kulturnim spomenicima i starim gradskim jezgrama, o kojima su učenici samo čitali, učili i zamišljali tijekom osnovnoškolskog obrazovanja, sada su se u svoj svojoj ljepoti pokazali pred njihovim očima.

Petodnevna ekskurzija u Italiju započela je u ponedjeljak,11.rujna,  polaskom u ranim jutarnjim satima, s dvije lokacije: ispred Zemaljskog muzeja i sa Stupske petlje.

Kiša, koja nas je pratila dobrim dijelom puta, nije ni najmanje utjecala na odlično raspoloženje učenika i razrednika u oba autobusa. Odlična atmosfera, velika doza entuzijazma i pjesma cijelim putem već su na samom početku obećavali uspješno putovanje i pet nezaboravnih dana. Vozeći se kroz Hrvatsku i Sloveniju, praveći planirane i potrebne pauze, ušli smo i u Italiju te u večernjim satima sretno stigli u hotel u Lidu di Jesolu.

Drugi dan eksukurzije bio je rezerviran za posjet čarobnoj Veneciji. Nekadašnja jadranska vojna i pomorska sila, danas ljepotica na lagunama, Venecija je bila mjesto gdje su se učenici prisjetili mnogih stvari, koje su učili na satima povijesti, zemljopisa i likovnog odgoja.

Po povratku, šetnja nepreglednom obalom Lida di Jesola te odlazak u lokalni disco klub drugi su dan obilježili dobrom zabavom, pjesmom i plesom.

Sljedećeg dana ekskurzija je nastavljena u središnjem dijelu Italije, točnije Padovi i Veroni. Učenici i profesori su, u pratnji vodiča, obišli znamenitosti ova dva divna grada te su imali priliku iskoristiti i slobodno vrijeme za odmoriti se ili pak osvježiti izvrsnim talijanskim gelatom. Nakon Padove i Verone učenici su se smjestili u hotel Gardesano u obližnjem mjestu Busulengo, gdje su uživali u sportskim aktivnostima, šetnji i zajedničkom druženju.

Onu zabavnu, rekreacijsku stranu ekskurzije ispunio je cjelodnevni boravak učenika i učenica sa svojim profesorima u zabavnom parku Gardaland, jednom od najvećih takve vrste u ovom dijelu Europe. Sportske i zabavne aktivnosti, obilazak male ergele kao i ranča u sklopu hotela u Busulengu bili su dodatni element opuštanja i zabave.

Povratak kući uslijedio je u petak u jutarnjim satima, nakon doručka i odjave iz hotela. Dvosatno zadržavanje u outletu Palma Nova, bila je prigoda da učenici kupe nešto za sebe.

Od velikog je značaja, tijekom cijele ekskurzije, bila i konstruktivna suradnja profesora s vozačima i vodičima, na obostrano zadovoljstvo.

Ekskurzija je završena povratkom u Sarajevo u večernjim satima, gdje su roditelji nestrpljivo čekali djecu i prve dojmove. Nedvojbeno je da je ova ekskurzija, protekavši u najboljem redu, ostavila neizbrisiv trag na pet nezaboravnih dana i mnoštvo divnih trenutaka u prelijepoj Italiji.

 

image002

image004

image005

image006

image006

image007

image009

image010

image012

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2