image1Djelatnici Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ zajedno s utemeljiteljem i promicateljem katoličkog školstva u BiH pomoćnim vrhbosanskim biskupom mons. dr. Perom Sudarom, u četvrtak 5. listopada, proslavili su Svjetski dan učitelja okupljajući se na Barama kod Konjica.

Sama proslava započela je euharistijskim slavljem koju je predvodio biskup mons. dr. Pero Sudar uz koncelebraciju vlč. Marija Ćosića, ravnatelja Centra i vlč. Ljube Zelenike, odgajatelja u internatu. Na samom početku mise biskup je upoznao djelatnike s povijesnim značajem mjesta na kojem se nalaze ističući kako su u blizini novosagrađene crkve pronađeni ostaci stare crkve te se prema načinu gradnje može zaključiti da temelji potječu iz perioda prije 5. stoljeća. Tijekom propovijedi biskup je naglasio kako, gledajući kroz povijest, čovjek traži Boga, čezne za Njim, ali da ostaje prekratak u svom traženju te da se tu javlja jaz između čovjeka i Boga koji čovjek može prijeći samo poniznim prihvaćanjem najprije samoga sebe kao ograničenog, kao onoga koji ne razumije ni samoga sebe. Prihvaćanjem samoga sebe kao tajne, lakše nam je spoznati da postoji netko tko nije nesavršen, netko na koga se moramo i trebamo osloniti. „Ljudi su od početka povijesti na nekakav način imali i trebali učitelja, svijet ne može bez učitelja zato što čovjek ne može bez odgoja“, ovim riječima biskup je istaknuo važnost učitelja i nastavnika kako kroz povijest, tako i u današnjem vremenu kad ovaj poziv prolazi kroz mnoge kušnje. Kao odgovor na potrebe vremena utemeljen je Svjetski dan učitelja kao prilika za isticanje važnosti rada učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini.

Nakon svete mise, djelatnici Centra imali su priliku obići prostor oko crkve, pogledati iskopine stare crkve, a nakon toga uslijedio je zajednički ručak u kući susreta. Nakon ručka djelatnici su iskoristili lijep i sunčan jesenji dan za druženje, šetnju i sportske aktivnosti.

 

image2

image3

image4

image5

image6

image7

image8

image9

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2