IMG 1 terenskaDana 11. listopada maturanti naše gimnazije i medicinske škole uputili su se na međureligijsko putovanje u toplije krajeve Bosne i Hercegovine. Na čelu sa sestrom Antonijom, kojoj su se pridružili naši razrednici i profesori, u ranim jutarnjim satima krenuli smo ka Hercegovini. U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice koji datira iz 15. stoljeća i koji je nekoliko puta bio rušen pred navalom mnogih osvajača.

Naše sljedeće odredište bilo je Međugorje, mali grad u kojem se, vjeruje se, prije 36 godina ukazala Gospa. Tu smo imali vremena da se pomolimo u crkvi ili da obiđemo grad. U Međugorju smo također posjetili tamošnju komunu Cenakolo i poslušali 2 svjedočanstva o tome kako je zajednica spasila živote mnogih mladih ljudi. Nakon posjeta Međugorju pošli smo za Mostar. Odmah po dolasku, otišli smo na Stari most i posjetili Koski Mehmed-pašinu džamiju. U Mostaru smo ostali 3 sata, a potom krenuli za Sarajevo.

Putovanje je bilo naporno i dugo, ali bio je to vrlo lijep dan i smatram da su mnogi shvatili kako, pored onoga što jesmo, moramo poštovati druge jer različitosti su ono što ovu zemlju čini šarenom i bogatom.

Marija Pavlović IV. b

Opća-realna gimnazija

 

IMG 2 terenska

IMG 3 terenska

IMG 4 terenska

IMG 5 terenska

IMG 6 terenska

IMG 7 terenska

IMG 8 terenska

IMG 9 terenska

IMG 10 terenska

IMG 11 terenska

IMG 12 terenska

IMG 13 terenska

IMG 14 terenska

IMG 15 terenska

IMG 16 terenska

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2