JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

IMG 1 terenskaDana 11. listopada maturanti naše gimnazije i medicinske škole uputili su se na međureligijsko putovanje u toplije krajeve Bosne i Hercegovine. Na čelu sa sestrom Antonijom, kojoj su se pridružili naši razrednici i profesori, u ranim jutarnjim satima krenuli smo ka Hercegovini. U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice koji datira iz 15. stoljeća i koji je nekoliko puta bio rušen pred navalom mnogih osvajača.

Naše sljedeće odredište bilo je Međugorje, mali grad u kojem se, vjeruje se, prije 36 godina ukazala Gospa. Tu smo imali vremena da se pomolimo u crkvi ili da obiđemo grad. U Međugorju smo također posjetili tamošnju komunu Cenakolo i poslušali 2 svjedočanstva o tome kako je zajednica spasila živote mnogih mladih ljudi. Nakon posjeta Međugorju pošli smo za Mostar. Odmah po dolasku, otišli smo na Stari most i posjetili Koski Mehmed-pašinu džamiju. U Mostaru smo ostali 3 sata, a potom krenuli za Sarajevo.

Putovanje je bilo naporno i dugo, ali bio je to vrlo lijep dan i smatram da su mnogi shvatili kako, pored onoga što jesmo, moramo poštovati druge jer različitosti su ono što ovu zemlju čini šarenom i bogatom.

Marija Pavlović IV. b

Opća-realna gimnazija

 

IMG 2 terenska

IMG 3 terenska

IMG 4 terenska

IMG 5 terenska

IMG 6 terenska

IMG 7 terenska

IMG 8 terenska

IMG 9 terenska

IMG 10 terenska

IMG 11 terenska

IMG 12 terenska

IMG 13 terenska

IMG 14 terenska

IMG 15 terenska

IMG 16 terenska

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com