IMG 1 sestiPet odjeljenja učenika  VI. razreda Katoličkog školskog  centra iz Sarajeva 11. listopada 2017. godine išlo je na terensku nastavu u Travnik. Cilj terenske nastave bio je naučiti što više o gradu Travniku, ali i zabaviti se družeći se i njegujući svoja prijateljstva. 

Svoje putovanje do Travnika učenici su, u pratnji svojih razrednika i predmetnih nastavnika, započeli u 9.00h ispred Zemaljskog muzeja te su uživali u druženju, pjesmi i šalama, kao i u predivnim predjelima naše domovine tijekom vožnje do grada Travnika. Ovaj grad je poznat po tome što je bio prijestolnica bosanskih kraljeva, a kasnije i osmanskih vezira, zbog čega i veliki dio njegovog kulturnog nasljeđa datira iz tog perioda. Učenici su obišli, vidjeli i čuli povijesne zanimljivosti o sljedećim znamenitostima: o prirodnom kompleksu „Plava voda“, tvrđavi Stari grad, Sahat–kuli na Musali, Šarenoj džamiji, Hadži Ali-begovoj džamiji, crkvi sv. Ivana Krstitelja, a možda najupečatljiviji dio bio je onaj o rodnoj kući Ive Andrića gdje su se učenici i najviše zadržali jer je to kuća tipične bosanske arhitekture u kojoj je izložen tradicionalni namještaj bosanskih urbanih obitelji na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, a kustosica je učenike upoznala sa životom i djelom ovog velikog pisca. Nakon obilaska grada Travnika upriličen je i posjet časnoj sestri Ankici Garić i crkvi sv. Juraja u Vitezu, gdje su se učenici bavili sportskim aktivnostima, družili se i odmorili od šetnje gradom Travnikom. Učenici su se vratili u Sarajevo u 17.15h, umorni, ali zadovoljni jer im je dan protekao u lijepom druženju, igri i veselju.

                                                                                                                                                                Sara Tomić, VI. e          

IMG 2 sesti

IMG 3 sesti

IMG 4 sesti

IMG 5 sesti

IMG 6 sesti

IMG 7 sesti

                                                                  

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2