IMG 1 irfanFederalno ministarstvo obrazovanja i nauke je u petak 8.12.2017. dodijelilo nagrade za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Svečana dodjela bila je u Mostaru na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“, a učenici su dobili diplomu i jednokratnu novčanu nagradu. Budući da je naš učenik Irfan Durmić, maturant Opće-realne gimnazije, izabran u najuspješnije, direktor Opće-realne gimnazije Vatroslav Čelar i razrednica Sanja Jurić su zajedno s Irfanom putovali na dodjelu nagrade. Irfan je primio novčanu nagradu i diplomu za najboljeg učenika, a direktor Gimnazije priznanje za najuspješniju školu. Manifestacija je bila svečana, a najboljim učenicima i gostima se obratila federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović istaknuvši da je posebno raduje što su među nagrađenima učenici različitih talenata, afiniteta i vještina koji su pokazali da marljivost i ustrajnost vode do uspjeha.

Ponosni smo na Irfanov uspjeh, čestitamo mu i želimo još mnogo nagrada i diploma!

 

IMG 2 irfan

IMG 3 irfan

IMG 4 irfan

IMG 5 irfan

IMG 6 irfan

IMG 7 irfan

IMG 8 irfan

IMG 9 irfan

IMG 10 irfan

IMG 11 irfan

IMG 12 irfan

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2