IMG 5081Dana 30.1.2018. godine u auditoriju Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Sarajevu održana je premijera predstave „Najbogatiji vrabac na svijetu“

 prema priči Eduarda Petiške. Predstavu je izvela Dramska grupa, čiji scenarij i režiju potpisuju Ana Dolić i Ivana Mostarac. U predstavi su sudjelovali učenici od 2. do 9. razreda, kao i sekcija Mali scenografi pod vodstvom Terezije Badrov i Tamare Mišanović. Oni su zaslužni za kostime i izgled scene. Priča govori o vrapcu koji je bio pohlepan i nezadovoljan, ali nakon što je upao u nevolju, shvatio je da su prijatelji njegovo najveće bogatstvo. Realizaciju predstave pomogli su roditelji članova Dramske grupe, kao i nastavnici i prijatelji. U petak, 2.2.2018. god. predstava se održala za učenike Centra.

IMG 5053

IMG 5081

IMG 5142

IMG 5180

IMG 5191

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

 

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com