JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

IMG 1 denis CopySvake godine na današnji datum u auli naše škole stoji slika lika jedne mlade osobe, oko slike su položene bijele ruže i knjiga u koju se može upisati ono što se tom mladom čovjeku želi, a više ne može reći.

Prije točno deset godina Denis je zadnji put prošao tim istim hodnikom pozdravljajući svoje profesore, smijao se sa svom prijateljima te krenuo kući sretan i bezbrižan, a danas umjesto njegovog smijeha u hodniku je tišina.

Iako je prošlo deset godina djelatnici Katoličkog školskog centra nisu zaboravili Denisa, pa su zajedno s učenicima Centra obilježili godišnjicu njegove smrti. Kroz radove učenici Osnovne škole, Srednje medicinske škole te Opće – realne gimnazije podijelili su svoje misli vezane za Denisa. Učenica Katarina Brković iz IV. a razreda Srednje medicinske škole napisala je sljedeće stihove:

„Otišao si anđele u nebeske visine,

Visoko, visoko iznad tmine,

Ostavljajući za sobom pustoš i tugu

I majku bez sina, bačenu na muku.

Oh, da ti bar još jednom vidi osmijeh,

Da ti kaže da te voli i da si još njen svijet,

Da si i dalje njen najljepši, uvenuli cvijet.

Ali sada je kasno, nisi s nama više

I ne znaš da netko i dalje za tebe diše.

Ostala je škola, poznata po tebi

Upozorenje nama, opomena meni.“

  

Učenica Antonija Jerkić iz III. b razreda Opće – realne gimnazije promišljajući o vršnjačkom nasilju i odnosu između žrtve i počinitelja napisala je sljedeće riječi: „Nekoć su ovo radili meni. Ugnjetavali me, ponižavali i ostavljali da ležim na ulici. Ne spoznah ljubav, prijateljstvo, ne spoznah što znači radovati se životu. Ni oni nisu mogli naslutiti da zla se sila nastanjuje u uništenom biću. Padoh u pepeo, a ustadoh kao anđeo smrti.“

Adrijan Mišić učenik V. a razreda Osnovne škole napisao je pjesmu „Nepošten gubitak“ kojom je između ostalog rekao:

„Takvo nasilje se

ne treba dešavati.

Ne smijemo samo gledati

nego trebamo spašavati.“

Učenici Doris Perković, Adna Mašić i Denis Herić su, zajedno s profesoricama Minelom Husejinović i Tanjom Ćuković te pedagoginjom Ivanom Katavić, položili cvijeće i zapalili svijeću na tramvajskoj stanici u blizini Tehničke škole na Marijin Dvoru. Tu su imali priliku razgovarati s  Anom Mrnjavac, mamom pokojnog Denisa. Učenici su također posjetili groblje Lepenica gdje je sahranjen Denis te su prisustvovali misi zadušnici u mjesnoj crkvi.

Na godišnjicu smrti te kroz cijeli tjedan učenici su  na satima razredne zajednice razgovarali o tome što se Denisu dogodilo prije deset godina te su kroz različite radionice obrađivali temu vršnjačkog nasilja. Kroz radionice učenici su se upoznali s definicijom i vrstama nasilja, s odlikama te posljedicama nasilnog ponašanja.

Kroz sve navedene aktivnosti učenici i djelatnici Centra željeli su poslati dvije poruke, prva je da Denis nikad neće biti zaboravljen, a druga je iskrena želja da se to više nikome ne dogodi.

 

IMG 1 denis

IMG 2 denis

IMG 3 denis

IMG 4 denis

IMG 5 denis

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com