JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

IMG 5487        U subotu 14. travnja 2018. godine u Katoličkom školskom centru Sv. Josip u Sarajevu održani su XXI. sportski susreti osnovnih škola katoličkih centara u BiH.

Sportske ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine stajale su ponosno jedne pored drugih, držeći ime svojih škola u rukama. Napetost se osjećala u zraku, a tek što je himna naših centara završila, sudionici su se već krenuli nestrpljivo meškoljiti. Ravnatelj naše škole, don Mario Ćosić, gotovo je užurbano održao govor, ponesen i sam natjecateljskim uzbuđenjem. Uz sportsko geslo Neka najbolji pobijedi natjecanja su i službeno započela.

Natjecateljskog duha nije nedostajalo, zato je u žaru igre bilo i povrijeđenih, ali uz pomoć leda i zavoja, snaga im se vratila pa nisu prestajali bodriti svoje ekipe s klupa.

Iako je svaki tim dao sve od sebe, nažalost samo su tri mjesta za one najbolje, stoga su ostvareni rezultati u pojedinačnim sportovima:

Odbojka

 1. 1. mjesto KŠC Zenica
 2. 2. mjesto KŠC Sarajevo
 3. 3. mjesto KŠC Tuzla

Nogomet

 1. 1. mjesto KŠC Tuzla
 2. 2. mjesto KŠC Sarajevo
 3. 3. mjesto KŠC Travnik

Šah

 1. 1. mjesto KŠC Travnik
 2. 2. mjesto KŠC Zenica
 3. 3. mjesto KŠC Sarajevo

Stolni tenis

 1. 1. mjesto KŠC Sarajevo
 2. 2. mjesto KŠC Travnik
 3. 3. mjesto KŠC Tuzla

U ukupnom plasmanu 1. mjesto osvojio je KŠC Sarajevo, 2. mjesto KŠC Travnik, te 3. mjesto KŠC Tuzla.

Za najboljeg nogometaša proglašen je Petar Kolenda (KŠC Travnik), najbolju odbojkašicu Gabriela Dijaka (KŠC Zenica), najbolju šahistkinju Ana Ramljak (KŠC Travnik), a najbolji stolnotenisač i stolnotenisačica su bili Toni Ivano Ramljak i Ljupka Šenk (KŠC Sarajevo).

Svim sudionicima čestitamo na rezultatima, a posebno na korektnom sportskom ponašanju.

Bez obzira na pobjednike i gubitnike, važno je da su se svi zabavili i stekli nova prijateljstva. Sve u svemu, ovaj dan je bio prekrasna prilika za zbližavanje s vršnjacima iz drugih gradova.

Sara Bandur, IX. a

Osnovna škola, KŠC Sarajevo

IMG 5479

IMG 5487

IMG 5491

IMG 5507

IMG 5510

IMG 5530

IMG 5545

IMG 5550

IMG 5736

IMG 5787

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com