3       19. travnja 2018. godine učenici trećih i četvrtih razreda Srednje medicinske škole koji pohađaju izbornu nastavu iz predmeta Kemija, posjetili su Prirodno-matematički fakultet

u pratnji profesorice Antonije Almaš-Ivković. Posjet je organizirao Odjek za kemiju u sklopu „Otvorenih dana kemije“ kako bi demonstrirao srednjoškolcima što znači studirati kemiju te kako izgledaju prostorije namijenjene isključivo za to.

Na samom početku učenicima se obratila profesorica i doktorica kemijskih nauka Tidža Muhić-Šarac koja je, na posebno inspirativan način, učenicima nastojala približiti svoju ljubav prema kemiji i odluku da se njome bavi svoj čitav radni vijek. Nakon uvodnog izlaganja, učenici su imali priliku obići katedre za fizikalnu kemiju, biokemiju, anorgansku, analitičku i organsku kemiju, vidjeti niz pokusa, ali i postaviti sva pitanja vezana za rad ovog fakulteta. Učenike su posebno ohrabrila i mnoga poznata lica, nekada učenika Srednje medicinske škole, a sada studenata kemije.

Nakon prijatnog druženja, domaćini su nam ponudili osvježavajuće sokove i uz par fotografija naš posjet se priveo kraju. Zahvalili smo se na gostoprimstvu i obećali ponovni dolazak sljedeće godine.

1

2

3

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2