4   U subotu 21.4.2018. godine u Osnovnoj školi Katoličkog školskog centra na Banjskom brijegu održano je natjecanje iz projekata korelacije predmeta

Aktiva fizike, matematike, tehničkog odgoja i informatike, a u organizaciji pomenutog Aktiva. Učenici VIII. i IX. razreda naše škole predstavili su sedam kreativnih i zanimljivih projekata: „Doktor Fizikus“, „Svemir“, „Pompeii – grad u ruševinama“, „Društvena igra“, „Dva automobila“, „Dron“ i „Mali auto na pogon elektromotora“.

Prvo mjesto osvojili su: Mia Popović, Lovren Ivičević i Mateo Bušić (VIII.a) – tvorci projekta „Dva automobila“.

1

Drugo mjesto osvojili su: Narcis Čutuna, Andrej Madunić, Robert Medvešek, Claudio Merlonghi, Benjamin Mijić, Mateo Tadić i Danijel Vujičić (IX.d) – tvorci projekta „Pompeii – grad u ruševinama“.

2

Treće mjesto osvojile su: Iva Ćališ, Melina Hećo, Martina Rajević, Ema Sulić i Sandra Vasilj – kreatorice projekta „Mali auto na pogon elektromotora“.

3

Svi/e sudionici/e nagrađeni/e su prigodnim darovima i diplomama za neko od osvojenih mjesta, odnosno diplomama za sudjelovanje. Ovo edukativno-natjecateljsko subotnje druženje završeno je fotografiranjem u dvorištu škole.

4

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2019./20.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2