JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

Vjerski objekti KŠC Sarajevo 1     Učenici sedmih razreda Osnovne škole Katoličkog školskog centra u Sarajevu su u ponedjeljak 16. travnja i u četvrtak 19. travnja posjetili znamenite vjerske objekte u Sarajevu.

        Zajedno sa svojim nastavnicima oko stotinu učenika sa Stupa i Mejtaša posjetili su i upoznali povijest i unutrašnjost Aškenaške sinagoge, Husrev begove džamije, Stare pravoslavne crkve te Katedrale Srca Isusova. Povijesne zanimljivosti i ono što svaku pojedinu bogomolju odlikuje bilo je jako zanimljivo učenicima te nisu skrivali oduševljenje. Uz srdačan doček i lijepo predstavljanje vjerskih obreda i običaja, vodiči su učenicima približavali stvarnost svetosti tih mjesta odgovaranjem na mnoga pitanja koja su učenici postavljali. Zahvaljujemo se svima u vjerskim zajednicama koji su pomogli pri realizaciji ovih posjeta te na taj način doprinijeli obogaćivanju mladih.

Vjerski objekti KŠC Sarajevo 1

Vjerski objekti KŠC Sarajevo 2

Vjerski objekti KŠC Sarajevo 3

Vjerski objekti KŠC Sarajevo 4

Vjerski objekti KŠC Sarajevo 5

Vjerski objekti KŠC Sarajevo 6

Vjerski objekti KŠC Sarajevo 7

Vjerski objekti KŠC Sarajevo 8

Vjerski objekti KŠC Sarajevo 9

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com