VAŽNE OBAVIJESTI
   
  OSNOVNA ŠKOLA
OGLAS ZA IZBOR UČENIKA GENERACIJE ZA ŠK. 2022./2023. GODINU

PLAN NABAVA ZA 2023. GODINU U KŠC - OSNOVNA ŠKOLA
  OSNOVNA ŠKOLA
TERMINI POLAGANJA EKSTERNE MATURE ZA UČENIKE IX. RAZREDA

HRVATSKI JEZIK - test znanja
5. 6. 2023. (ponedjeljak) u 10,00 sati
ENGLESKI JEZIK (NJEMAČKI JEZIK) - test znanja
6. 6. 2023. (utorak) u 10,00 sati
MATEMATIKA - test znanja
7. 6. 2023. (srijeda) u 10,00 sati
HRVATSKI JEZIK - test znanja
21. 8. 2023. (ponedjeljak) u 10,00 sati
ENGLESKI JEZIK (NJEMAČKI JEZIK) - test znanja
22. 8. 2023. (utorak) u 10,00 sati
MATEMATIKA - test znanja
23. 8. 2023. (srijeda) u 10,00 sati
  OSNOVNA ŠKOLA
RASPORED PRIPREMNE NASTAVE ZA UČENIKE IX. RAZREDA
ZA POLAGANJE EKSTERNE MATURE
SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA
NOVI RASPORED SATI ZA KRAJ NASTAVNE GODINE
   
SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA
TERMINI ZAVRŠNIH ISPITA U PRVOM ROKU U ŠK. 2022./2023. GODINI
POPIS NASTAVNIH PREDMETA I VRIJEME ODRŽAVANJA
   
SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA
OGLAS ZA IZBOR UČENIKA GENERACIJE ZA ŠK. 2022./2023. GODINU
   
OPĆA-REALNA GIMNAZIJA
OGLAS ZA IZBOR UČENIKA GENERACIJE ZA ŠK. 2022./2023. GODINU
   
OPĆA-REALNA GIMNAZIJA I SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA
REALIZACIJA ŠKOLSKE EKSKURZIJE ZA UČENIKE IV. RAZREDA U 2023./2024.
ODLUKA O IZBORU ODGOVARAJUĆE PONUDE
   
učenici iz drugih županija
online prijava za polaganje eksterne mature i upis u srednje škole
     
  UPUTE ZA UPIS U I. RAZRED OPĆE-REALNE GIMNAZIJE/SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE KŠC-a
     
  ONLINE PRIJAVA ZA UČENIKE IZVAN SARAJEVSKE ŽUPANIJE ZA POLAGANJE EKSTERNE MATURE I UPIS U SREDNJU ŠKOLU
     
  ISPITNI KATALOZI ZA POLAGANJE EKSTERNE MATURE
NOVOSTI

IMG 1Više od 100 članova internatske obitelji Katoličkog školskog centra Sveti Josip, povodom 20 godina od početka rada Internata, hodočastili su u Rim od 28. travnja do 4. svibnja 2018. godine.

Učenici i njihovi odgojitelji: vlč. Mario Ćosić, ravnatelj, vlč. Ljubo Zelenika, s. Antonija Lučić i s. Leonarda Pirner na ovom su hodočašću molili i tražili Božji blagoslov za sve koji jesu i koji su bili dio Internata, kao i za njihove obitelji, ali i obišli brojne znamenitosti, sudjelovali i na audijenciji s papom Franjom te slavili sv. misu u Zavodu sv. Jeronima.

Na putu prema Vječnom Gradu hodočasnici su najprije posjetili Padovu i svetišta sv. Leopolda i  sv. Ante. U crkvi sv. Leopolda, spomenuvši da mu je drago da su na mjestu gdje je svetac ljude vodio Bogu, vlč. Mario je u propovijedi poručio internistima i internatkinjama da kršćani vjernici imaju sigurnost u Bogu, u milosrdnom Ocu koji ih se nikada ne odriče, te da se tome i takvom Bogu ne boje povjeriti i od Njega tražiti utjehu i zaštitu.

U glavni grad Italije stigli su 30. travnja. Zanimljivu povijest Rima otkrivao im je vodič g. Suad Bahtijarević. Grad u koji, prema staroj izreci, vode svi putovi, zasigurno je najljepši u proljeće. Rijetki su gradovi koji su imali i još uvijek imaju takav značaj za europsku i svjetsku civilizaciju kao Rim. Nekada prijestolnica goleme imperije koja se prostirala na tri kontinenta i vladala svim obalama Sredozemnoga mora, a od ujedinjenja 1870. godine glavni grad Italije, već dvije tisuće godina je duhovni centar za sve katolike svijeta. Koncentracija arheoloških spomenika i arhitektonskih remek-djela u povijesnom središtu Rima, zajedno s očaravajućom ljepotom umjetnina koje ih ukrašavaju, ostavlja bez daha.
I dok ostatci antičkoga Rima, bez obzira na milenije u kojima su ih pljačkanje, potresi, zub vremena i uzimanje materijala za novije gradnje oštećivali i nagrizali, još mogu posvjedočiti o grandioznosti i moći Carstva; Rim Michelanghela Buonarotija i Gian Lorenza Berninija, papa Julija II. i Pavla III., renesansni i barokni Rim najimpresivniji su i najdojmljiviji. Sjene svih velikana koji preko dvije tisuće godina iz Rima stvaraju neprolazna djela ljepote i dobra osjećaju se u svakom kutku Vječnoga Grada.

Na najteži ali i najljepši način, pješice, hodočasnici su obišli najveće znamenitosti grada. Bazilika Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli i crkva Santa Maria in Ara Coeli bile su njihov izbor u gradu u kojemu svaki trg i svaka ulica imaju lijepu i vrijednu crkvu. Crkva Santa Maria in Ara Coeli, crkva Vijeća Grada Rima, posebno je važna i dragocjena jer je u njoj posljednji počinak našla naša kraljica Katarina Kosača.
Od antičkih spomenika vidjeli su Koloseum, gladijatorski stadion u kojemu su mučenički stradali brojni rani kršćani, ostatke foruma i Pantheon. Grandiozni spomenik talijanskom ujedinjenju s Oltarom domovine ‒ Vittoriana vidjeli su na Trgu Venezia. Oni koji se žele vratiti u Rim ubacili su novčić u zelene vode najljepše rimske fontane, barokne fontane di Trevi. Fontanu četiri rijeke hodočasnici su susreli na elegantnom Trgu Navona, a na Španjolskom trgu i cvijećem ukrašenim Španjolskim stubama uživali su u opuštenom poslijepodnevnom rimskom ozračju. Njihov pogled privukao je i arkanđeo Mihael koji s tvrđave Sant Angelo bdije i nad Vatikanom i nad Rimom.

Osim što su vrijeme iskoristili za obilazak brojnih znamenitosti Rima, vrhunac hodočašća zasigurno se dogodio u srijedu 2. svibnja kada su nazočili audijenciji s papom Franjom na kraju koje ih je Sveti Otac pozdravio.

 „Radosno pozdravljam sve hrvatske hodočasnike, a osobito voditelje i učenike Katoličke škole Sv. Josip iz Sarajeva, u Bosni i Hercegovini. Dragi mladi, još uvijek mi je živ u srcu naš susret u Sarajevu 2015. godine, osobito vaša radosna prisutnost te vaša žeđ za istinom i idealima. Potičem vas da se približavate sve više Kristu, kako biste u punini živjeli svoj život. Crkva računa na vas: budite uvijek velikodušni, hrabri i puni nade. Od srca vas blagoslivljam! Hvaljen Isus i Marija!“ poručio im je Papa.

Audijencija kod Svetog Oca doživljaj je koji se ne može usporediti ni s čim drugim. Ljudska toplina pape Franje i birana, pažljivo  promišljana poruka koju je uputio mladima, posebno ih pozdravivši, jasna je smjernica svima. Za neposrednu blizinu Svetomu Ocu hodočasnici su posebno zahvalni mons. Slađanu Ćosiću. Privilegij sudjelovanja na audijenciji omogućio im je i prelijep pogled na pročelje velebne bazilike svetog Petra i na Trg svetog Petra s elegantnim kolonadama uokolo.

Istoga dana u večernjim satima sudjelovali su na sv. misi u Hrvatskom zavodu Sv. Jeronima. Euharistijsko slavlje uz koncelebraciju 10-ak svećenika predvodio je vlč. Marko Martić. U svojoj propovijedi, osvrćući se na misna čitanja, propovjednik je poručio mladim hodočasnicima da su svi pozvani biti Isusovi te s njime se povezati poput trsa i loze. Također im je posvijestio povijesne veze Rima i hrvatskoga naroda te ih potaknuo na molitvu za svoje najbliže.

Vrijedi spomenuti kako je goste iz Sarajeva prije sv. mise dočekao vicerektor Zavoda vlč. Marko Đurin koji im je ukratko predstavio njegovu povijest te je istaknuo najvažnije osobe iz hrvatske prošlosti koje su na neki način bile povezane s ovim središtem Hrvata u Vječnom Gradu.

Svoj boravak u Rimu hodočasnici Internata Katoličkog školskog centra Sveti Josip završili su u četvrtak, 3. svibnja, obilaskom Vatikanskih muzeja. Vatikanski muzeji, najveća i najljepša zbirka umjetnina na jednom mjestu u svijetu, bez obzira na enormne gužve i tisuće posjetitelja u istom trenutku, posebno su i  fascinantno iskustvo.
Doživljavajući cjelokupno hodočašće kao aktualizaciju Papine poruke mladima u Sarajevu da ne treba stvarati zidove već graditi mostove, hodočasnici su najprije zahvalni dragom Bogu na ovom milosnom daru, ali i svima koji su omogućili ovo prelijepo putovanje, u prvom redu ravnatelju vlč. Mariju Ćosiću, roditeljima i agenciji Divan Travel Agency.

KT/vlč. Dražen Kustura/s. Antonija Lučić

 

IMG 2

IMG 3

IMG 4

20180501 181221

Opća-realna
gimnazija

IZ PERSPEKTIVE UČENIKA
gimnazija upisZAŠTO UPISATI?

 
POGLEDAJTE AKTIVNOSTI
 

OSNOVNA ŠKOLA

Upis u prvi razred
2023./2024.
SVE O UPISU

 

EKSTERNA MATURA
2022./2023.OPŠIRNIJE

 

Školski album
2022./2023.
skolski albumFOTOGALERIJA

 

PRODUŽENI BORAVAK
2022./2023.

produzeni banner
FOTOGALERIJA

 

Srednja medicinska
Škola

IZ PERSPEKTIVE UČENIKA
medicinska-skolaZašto upisati?

 

Stručni radovi učenika
strucni radoviopširnije

 

oesdPRIJAVI POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME
U SARAJEVU

PROČITAJ VIŠE

 

 

 

PRIJAVI NASILJE
među učenicima i nad učenicima

right arrow Prijavi svaki oblik nasilja
   

 

 

Prijavi korupciju

right arrow Ispuni online obrazac
right arrow Pošalji email
   

 

kriz

Katolički školski centar "Sv. Josip"

Osnivanjem KŠC-a Sv. Josip u Sarajevu započelo je katoličko školstvo u Bosni i Hercegovini u okviru Katoličkih školskih centara.

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, nakon osnivanja KŠC-a u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije, ubrzo osniva ovakve školske centre u Zenici, Tuzli, Travniku, Konjicu i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra su tri škole: Osnovna škola, Opća-realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj mr. sci. Mario Ćosić.
KONTAKT KŠC "SV. JOSIP" SARAJEVO
 
pin 1 ADRESA
Mehmed-paše Sokolovića 11
71 000 Sarajevo, BiH
  PODRUČNA ŠKOLA
Vitomira Lukića 1, 71 000 Sarajevo, BiH
phone-call1 TELEFON
+387 33 225 775
  PODRUČNA ŠKOLA
+387 33 760 905
EMAIL
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
sustav skola logoksc 
ŠKOLSKI CENTRI U BiH 
 
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Sv. Pavao" Zenica
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Petar Barbarić" Travnik
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Sv. Franjo" Tuzla
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Bl. Ivan Merz" Banja Luka
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Don Bosco" Žepče
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Ivan Pavao II" Bihać

©2008-2023 KŠC "Sv. Josip" Sarajevo. Sva prava pridržana.
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com