JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

IMG 1Dana 6. 5. 2018. g u kinu Meeting Point po drugi put je održan  Young Audience Award.

Učenici KŠC-a su, sa učenicima iz nekolicine drugih osnovnih škola, imali težak zadatak da, zajedno sa mladima iz 45 gradova, izaberu dobitnika Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije. Učenici su gledali tri filma: "Girl in Flight" (Italija / Francuska), "Hobbyhorse Revolution" (Finska) i "Wallay" (Francuska / Burkina Faso / Qatar), a nakon svakog filma diskutovali su sa gostima: glumicom Jasnom Žalicom, rediteljicom Aidom Begić i glumcem Enisom Bešlagićem. Pobjednik, proglašen u njemačkom gradu Erfurtu, bio je film "Wallay". Budući da je isti film bio favorit i učenika iz Sarajeva,, može se reći da su oni ozbiljno obavili zadatak žirija. U svakom slučaju izašli su iz kina bogatiji za nova poznanstva i razmišljanja, zahvaljujući divnim porukama koje im je svaki od gostiju uputio.

                                                                                                                       Ana Mocnaj

 

IMG 2

IMG 3

IMG 4

IMG 5

IMG 6

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com