IMG 7178


Učenici osmih razreda Katoličkog školskog centra s Mejtaša i Stupa u petak, 21.9.2018.godine posjetili su Fojnicu.


Učenici osmih razreda Katoličkog školskog centra s Mejtaša i Stupa u petak, 21.9.2018.godine posjetili su Fojnicu.

Stotinjak učenika zajedno sa svojim razrednicima i nastavnicima krenuli su ispred Zemaljskog muzeja u ranim jutarnjim satima.Prva lokacija su bile fojničke terme „Reumal“. Bogatstvo termalnom vodom omogućilo je izgradnju te ustanove, koja je ujedno i jedna od poznatijih lokacija u BiH kada govorimo o zdravlju i liječenju.

Nakon obilaska termi, učenici su posjetili Franjevački samostan Duha Svetoga. Posjetili su crkvu, koja je ujedno i najstariji dio samostana, a potom i muzej u kojem su mogli vidjeti oružje, knjige starije od 500 godina, novac koji datira vremena Rimskog carstva i najstariju sliku u BiH iz 1328.godine.

Nakon obilaska samostana, učenici su se zaputili u Deževice  gdje su odmarali i okrijepili se. U poslijepodnevnim satima uenici su se vratili u Sarajevo.

IMG 7178

 

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2