IMG 1255


Dana 21. rujna 2018. godine učenici VI. razreda Osnovne škole krenuli su zajedno sa svojim razrednicima na terensku nastavu.


Dana 21. rujna 2018. godine učenici VI. razreda Osnovne škole krenuli su zajedno sa svojim razrednicima na terensku nastavu. Posjetili smo oko 2000 godina star arheološki lokalitet rimskih toplica Aqua S.... koji se nalazi na Ilidži. Po dolasku na lokalitet upriličeno je zanimljivo predavanje od strane profesora Leonarda Valente, koje je trajalo oko 45 minuta. Nakon predavanja, još jednom smo obišli lokalitet, te potom dobili radne listove s odgovarajućim likovnim sadržajem, gdje smo provjerili usvojeno znanje.Nakon edukativnog dijela terenske nastave, uslijedio je rekreacijski dio na lokalitetu velikog parka na Ilidži, uz odmor, šetnju i sportske aktivnosti. Naša terenska nastava završila je u 13h, te smo se vratili na prvobitno odredište.

IMG 1255

unnamed 1

unnamed 2

unnamed 3

unnamed 4

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2