andri


Luan Šparavalo, naš učenik IX. razreda, osvojio je sjajno prvo mjesto...


Luan Šparavalo, naš učenik IX. razreda, osvojio je sjajno prvo mjesto na likovno-literarnom natječaju „Ivo Andrić - naš nobelovac“ koji je raspisao KŠC „Petar Barbarić“ iz Travnika povodom Andrićevih dana koji se svake godine obilježavaju u Travniku, rodnom mjestu našeg nobelovca. Luan je pod mentorstvom s. Ivane Jurišin, prof. hrvatskog jezika, napisao i ilustrirao priču nadahnutu Andrićevom pripovijetkom „Djeca“ koja za temu ima vršnjačko nasilje. Nagrada mu je svečano udijeljena 30. listopada na svečanoj akademiji upriličenoj u travničkom KŠC-u, kojom je obilježen Andrićev dan. U nastavku prilažemo detaljnjije izvješće sa svečane akademije travničkog KŠC-a.

Pod motom „Ivo Andrić – naš nobelovac“ petu godinu zaredom obilježen je Andrićev dan u KŠC-u „Petar Barbarić“ Travnik. Ova školska ustanova ponosno sudjeluje u organizaciji Andrićevih dana u Travniku s ciljem širenja Andrićeve riječi među mlađim čitateljima i razvijanja ljubavi prema književnosti. Tema ovogodišnjih Andrićevih dana bila je zbirka „Ex Ponto“ povodom 100. obljetnice od objavljivanja ovoga djela. U 12.00 sati održan je performans prema motivima iz „Ex Ponta“ u izvedbi sekcije Tradicijska kultura, ali i drugih Andrićevih djela koja govore o svevremenskim temama kao što su priče „Pismo iz 1920.“ i „Deca“ u scenskoj izvedbi dramskih sekcija Osnovne škole i Gimnazije. Povodom ovogodišnjih Andrićevih dana objavljen je i literarno-likovni natječaj za osnovne i srednje škole te su na adresu KŠC-a pristigli mnogi radovi na temu Andrićevih misli iz „Ex Ponta“ te oni inspirirani pričom „Deca“, koja i danas daje aktualnu sliku vršnjačkoga nasilja među djecom. Najuspješniji mladi umjetnici nagrađeni su prigodnim darovima. U glazbenom dijelu programa sudjelovao je Mješoviti zbor Centra, a svoj doprinos Andrićevom danu dale su i druge sekcije. Likovna sekcija predstavila se prigodnom izložbom u hodniku škole inspiriranom Andrićevim portretom te mostovima kao njegovim vječitim simbolom, a sekcije stranih jezika pozabavile su se Andrićevim prijevodima na engleski i njemački jezik.

andri

andri2

andri3

andri4

andri5

andri6

andri7

andri8

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2