JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

andri


Luan Šparavalo, naš učenik IX. razreda, osvojio je sjajno prvo mjesto...


Luan Šparavalo, naš učenik IX. razreda, osvojio je sjajno prvo mjesto na likovno-literarnom natječaju „Ivo Andrić - naš nobelovac“ koji je raspisao KŠC „Petar Barbarić“ iz Travnika povodom Andrićevih dana koji se svake godine obilježavaju u Travniku, rodnom mjestu našeg nobelovca. Luan je pod mentorstvom s. Ivane Jurišin, prof. hrvatskog jezika, napisao i ilustrirao priču nadahnutu Andrićevom pripovijetkom „Djeca“ koja za temu ima vršnjačko nasilje. Nagrada mu je svečano udijeljena 30. listopada na svečanoj akademiji upriličenoj u travničkom KŠC-u, kojom je obilježen Andrićev dan. U nastavku prilažemo detaljnjije izvješće sa svečane akademije travničkog KŠC-a.

Pod motom „Ivo Andrić – naš nobelovac“ petu godinu zaredom obilježen je Andrićev dan u KŠC-u „Petar Barbarić“ Travnik. Ova školska ustanova ponosno sudjeluje u organizaciji Andrićevih dana u Travniku s ciljem širenja Andrićeve riječi među mlađim čitateljima i razvijanja ljubavi prema književnosti. Tema ovogodišnjih Andrićevih dana bila je zbirka „Ex Ponto“ povodom 100. obljetnice od objavljivanja ovoga djela. U 12.00 sati održan je performans prema motivima iz „Ex Ponta“ u izvedbi sekcije Tradicijska kultura, ali i drugih Andrićevih djela koja govore o svevremenskim temama kao što su priče „Pismo iz 1920.“ i „Deca“ u scenskoj izvedbi dramskih sekcija Osnovne škole i Gimnazije. Povodom ovogodišnjih Andrićevih dana objavljen je i literarno-likovni natječaj za osnovne i srednje škole te su na adresu KŠC-a pristigli mnogi radovi na temu Andrićevih misli iz „Ex Ponta“ te oni inspirirani pričom „Deca“, koja i danas daje aktualnu sliku vršnjačkoga nasilja među djecom. Najuspješniji mladi umjetnici nagrađeni su prigodnim darovima. U glazbenom dijelu programa sudjelovao je Mješoviti zbor Centra, a svoj doprinos Andrićevom danu dale su i druge sekcije. Likovna sekcija predstavila se prigodnom izložbom u hodniku škole inspiriranom Andrićevim portretom te mostovima kao njegovim vječitim simbolom, a sekcije stranih jezika pozabavile su se Andrićevim prijevodima na engleski i njemački jezik.

andri

andri2

andri3

andri4

andri5

andri6

andri7

andri8

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com