JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

Srednja skola za saobracaj i komunikaciju


Projekt koji je povezao učenike KŠC-a s učenicima Srednje škole za saobraćaj i komunikaciju i Srednje geodetske škole...


 

Projekt koji je povezao učenike KŠC-a s učenicima Srednje škole za saobraćaj i komunikaciju i Srednje geodetske škole

Mreža Vijeća učenika Kantona Sarajevo organizirala je projekt Jedan dan, druga škola koji je podrazumijevao jednodnevnu razmjenu učenika srednjih škola Kantona Sarajevo. Razmjena se vršila na principu gimnazija – stručna škola,  s ciljem poboljšanja suradnje među školama, rušenja predrasuda o drugim školama i upoznavanja s planovima, programima i načinima rada škola.

Opća-realna gimnazija ugostila je 5 učenika iz JU Srednja škola za saobraćaj i komunikaciju, a Srednja medicinska škola 5 učenika iz Građevinsko-geodetske škole. Učenici su sudjelovali na nastavnim satima, upoznali se s radom škole, školskim listom Izvori i sadržajem koji se izučava u našim školama. Imali su priliku upoznati se i družiti s našim gimnazijalcima i medicinarima.

Nađa Omerhodžić, IV. b, Opća-realna gimnazija

Učenici Opće-realne gimnazije četvrtih razreda Nađa Omerhodžić, Anđela Bošnjak, Renata Klasan, Borna Fikajz i Vinko Suton su, u suradnji s pedagoginjom gimnazije Emanuelom Buzuk, proveli jedan dan u Srednjoj školi za saobraćaj i komunikacije u Velešićima. Nastava je počela u 8:50, a završila u 14:00. Učenike je dočekala dobrodošlica pedagoške službe, pedagoginje Suade Delić i psihologinje Maše Omerbašić te učenice Albine Hasanbegović. Nakon dobrodošlice i upoznavanja, učenici su podijeljeni tako da su dečki otišli na PTT - smjer poštanske tehnologije, a djevojke na TDS - smjer za tehničare drumskog saobraćaja. Tijekom nastavnog programa nazočili su predavanjima vezanim za stručne predmete, a također i predavanjima o  općim predmetima koje već poznaju. Ovo je bilo odlično iskustvo za naše učenike; upoznali su se s radom jedne stručne škole, sklopili nova poznanstva te stekli nova iskustva. Radujemo se ovakvim projektima i potičemo učenike da sudjeluju u njima.

Aida Vejo, IV. a, Srednja medicinska škola

Učenici Srednje medicinske škole četvrtih razreda Sanjin Nukić, Harun Grlica, Sarah Brasel, Leonarda Lukić i Aida Vejo su, u dogovoru s pedagoginjom Željkom Kramar, proveli jedan dan u Srednjoj geodetskoj školi. Nastava je trajala od 8:00 do 12:25. Profesori ove škole zaželjeli su našim učenicima dobrodošlicu, a nakon toga su raspoređeni po razredima: Leonarda i Aida otišle su na smjer građevinski tehničar, Sanjin i Sarah na smjer arhitektonski tehničar, a Harun na smjer geodetski tehničar. Tijekom nastavnog procesa učenici su sudjelovali u predavanjima na kojim su mogli upoznati stručne i opće predmete koji se izučavaju u ovoj školi. Bilo je to novo i lijepo iskustvo za naše učenike koji se nadaju da će biti još ovakvih ili sličnih projekata i prilika da se proširi znanje i izgrade nova prijateljstva.

Srednja skola za saobracaj i komunikaciju

Ucenici KSC a i Srednje skole za saobracaj i komunikaciju

Ucenici srednje gradjevinsko geodetske skole

 

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com