IMG 20190328 WA0006


Dana 28. ožujka 2019. godine učenici devetih razreda sa Stupa su se sa svojim razrednicima uputili u obilazak poznatog Tunela spasa...


Dana 28. ožujka 2019. godine učenici devetih razreda sa Stupa su se sa svojim razrednicima uputili u obilazak poznatog Tunela spasa, koji je u teškim ratnim danima stanovnicima Sarajeva donosio nadu i spas. Stigavši na to mjesto sjećanja i povijesnoga iskustva oko 11:30 sati, dočekala nas je i jako lijepo ugostila bivša učenica našeg Centra. Iz njezina predavanja koje smo pozorno slušali, doznali smo kako se tunel izgradio, za što su ga koristili, na kojoj dubini se nalazi i koliko je dugačak. Poslije predavanja krenuli smo u obilazak kuće Kolara, te smo nakon toga prošli kroz početnih 25 metara tunela. Kada smo završili razgledanje tunela, svi smo se zajedno fotografirali, te krenuli natrag u školu. Toga smo dana saznali mnogo toga o povijesti našega grada, o njegovoj ratnoj prošlosti i  preživljavanju njegovih stanovnika zahvaljujući Tunelu spasa. Na kraju smo se zapitali što bi bilo da Tunel spasa nije bio izgrađen? 

Albina Šošić, IX. e

IMG 20190328 WA0006

IMG 20190405 WA0009

IMG 20190405 WA0011

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2