IMG 20190409 WA0007


U Osnovnoj školi Katoličkog školskog centra na Mejtašu i u područnoj školi na Stupu za učenike od 6. do 9. razreda održano je predavanje o uporabi i zlouporabi psihoaktivnih supstancija...


U ponedjeljak, 8. travnja 2019. godine, u Osnovnoj školi Katoličkog školskog centra na Mejtašu i u područnoj školi na Stupu za učenike od 6. do 9. razreda održano je predavanje o uporabi i zlouporabi psihoaktivnih supstancija, o njihovom djelovanjuna organizam i zdravlje ljudi kao i o najčešćim uzrocima njihovog konzumiranja.Na Stupu je za učenike predavanje održala dr. Nizama Šukurović, a na Mejtašu dr. Snježana Marijanović Lisac. Obje liječnice su uposlenice Zavoda za bolesti ovisnosti KS-a. Učenicima su ova predavanja bila itekako zanimljiva, sudeći po brojnim pitanjima koja su imali za predavačice. Istog dana, navečer, održano je predavanje i za roditelje naših učenika u školi na Mejtašu. Iako je posjećenost roditelja bila mala, sa zadovoljstvom treba zaključiti kako su ova predavanja bila doista kvalitetna, a diskusija živa, s mnogo interakcije i mogućnosti za postavljanje pitanja te za bolje upoznavanje s ovom problematikom koja je danas itekako prepoznatljiva u našem društvu.

IMG 20190409 WA0003

IMG 20190409 WA0007

IMG 20190409 WA0011

IMG 20190409 WA0013

Slika 1

Slika 6

Slika 10

Slika 15

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2