thumbnailUčenici VIII. razreda Katoličkog školskog centra područnog odjeljenja na Stupu su, u pratnji profesorice Katarine Bakula i Leonarda Valente, 6. rujna 2019. godine realizirali terensku nastavu iz predmeta povijesti.

Nastava je realizirana u galeriji Colegium artistikuma, gdje je u povodu 830. obljetnice izdavanja glasovite povelje Kulina bana Dubrovčanima, postavljena izložba iz bosanske srednjovjekovne diplomatike i sepukuralne umjetnosti. Bila je to prigoda da se učenici pobliže upoznaju s nekim od dokumenata iz vremena srednjovjekovne Bosne, neprocjenjive povijesne važnosti, te tako spoje svoja ranije stečena znanja s praktičnim iskustvima. Učenike je na početku pozdravio gospodin Ibrahim Spahić, direktor Međunarodnog festivala Grad u sklopu kojeg je i priređena izložba, rekavši kako je fasciniran znanjem učenika o našoj povijesti i zahvalivši im što i na takav način garantiraju bolju sutrašnjicu naše zemlje. Nakon izložbe i predavanja gospodina Perice Mijatovića učenici su imali priliku pogledati i film o srednjovjekovnom gradu Dubrovniku, smještenom nedaleko od Iijaša. Nakon uzbudljivog i nadasve poučnog dana, učenici su se u pratnji svojih nastavnika vratili u školu, zasigurno bogatiji za jednu novu životnu spoznaju te sa željom da posjete ovaj grad i bolje se upoznaju s njegovim značajkama.

                                                                                                                               

                                                                                                                                       Učenici VIII. razreda

 

thumbnail 1

thumbnail 2

thumbnail 3

thumbnail 4

thumbnail 4

thumbnail 4

thumbnail 4

thumbnail 4

thumbnail 4

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2