JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

Terenska Travnik2Kao i svake školske godine, Srednja medicinska škola i Opća-realna gimnazija organizirale su terensku nastavu kojoj su se veselili svi učenici.
U 2019./2020. školskoj godini učenici trećih razreda imali su priliku posjetiti jedan mali, ali veoma bogat grad - Travnik.  

 

Ispred Zemaljskog muzeja naše učenike čekale su njihove razrednice: Maja Fetahagić-Bezdrob, Vesna Kriste Zovko, Ivana Mijatović, Dragana Kovačević i Dalila Ljevo. Svi smo zajedno radosno iščekivali dolazak autobusa.
Nakon sat i pol, stigli smo na naše odredište, u grad Travnik.

Dočekali su nas prijatelji iz Katoličkog školskog centra Petar Barbarić. Izuzetno lijepo su nas ugostili, pokazali školu i upriličili gledanje filma o Petru Barbariću. Priča koja stoji iza njegova imena bila nam je potresna, no u isto vrijeme i motivirajuća. Napustili smo Centar razmišljajući o snazi vjere, ljubavi i požrtvovanosti.
Slijedilo je razgledavanje i upoznavanje ovog grada. Najprije smo se uputili u obilazak Zavičajnog muzeja. Njegova raznovrsnost i mnoštvo eksponata čine ga neizostavnim mjestom za upoznavanje povijesti.
U čast našeg velikog književnika i nobelovca Ive Andrića, posjetili smo Memorijalni muzej Rodna kuće Ive Andrića. Tu smo mogli vidjeti ambijent u kojem je nobelovac rođen, ostatke vremena koje ga je oblikovalo, ali i mnoštvo izdanja najpoznatijih djela. Ono što nam je vodič ispričao o Ivi Andriću, bit će odličan uvod u sat lektire.
Kada se spomene grad Travnik, neizostavna asocijacija jeste svakako i Tvrđava Stari grad koja se smatra jednim od najznačajnijih  kulturno-povijesnih spomenika. Poslušali smo zanimljivu priču o nekadašnjem zatvoru, festivalima i koncertima koji se tu organiziraju, a uživali smo i u fotografiranju jer je pogled koji se pruža s Tvrđave čaroban. Nije nas iznenadilo mnoštvo turista jer smo i sami bili zadivljeni prizorom.
Nakon zanimljivih priča i posjeta značajnim mjestima ovog grada, učenici su zasluženo dobili slobodno vrijeme. Naravno, mnogi su željeli probati ukus travničkih ćevapa. Nakon toga, pomalo umorni, krenuli smo kući.
Tvrđavu Stari grad, Zavičajni muzej, Memorijalni muzej Rodna kuća Ive Andrića i ukus travničkih ćevapa još dugo ćemo pamtiti i preporučiti svakome da upozna prekrasne, nekome još uvijek neotkrivene, dijelove drage nam Bosne i Hercegovine. Travnik je svakako jedan od njih.

Irena Krajišnik, III.b

Srednja medicinska škola

 

 

Terenska Travnik1

 

Terenska Travnik2

 

Terenska Travnik4

 

Terenska Travnik5

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com