WEB111U organizaciji naših dugogodišnjih prijatelja i pratitelja, turističke agencije Divan Karupović, učenici četvrtih razreda Opće - realne gimnazije izbornih područja Hrvatski jezik i književnost, Matematika/Fizika te Geografija krenuli su na još jedno uzbudljivo putovanje. Ovaj put krajnja destinacija bijaše Beograd.  Tako se u subotu 19. listopada ispred Zemaljskog muzeja 40 učenika i 10 nastavnika odvažilo na  još jednu avanturu.

 

Sunčan jesenji dan doprinio je dobrom raspoloženju te smo se preko Tuzle i Bijeljine zaputili ka Beogradu.

Po dolasku u Beograd, uz pratnju ljubaznog vodiča, krenuli smo u obilazak grada koji se nalazi na ušću rijeke Save u Dunav, a koji je po broju stanovnika četvrti grad jugoistočne Europe. Znamenitosti su se redale jedna za drugom. Vidjeli smo Kalemegdan, najljepši i najveći beogradski park, najznačajniji kulturno-povijesni kompleks u kojem dominira tvrđava iznad ušća, a na vidikovcu smo napravili fotografije kao uspomenu na naše putovanje i druženje. Prošli smo Dedinjem, poznatijim kao elitni dio Beograda, gdje se nalaze čuvene vile mnogih poznatih i utjecajnih ljudi. Vidjeli smo i Hram Svetog Save koji je jedna od najvećih pravoslavnih crkava u uporabi u svijetu. Izgrađen je u srpsko-bizantskom stilu sa zlatnim križem visokim dvanaest metara. Fotografiranje se nastavilo i na Trgu republike, centralnom gradskom trgu u Beogradu, koji je okružen značajnim gradskim objektima kao što je Narodno kazalište, spomenik knezu Mihailu i mnogi drugi. Nakon zaista uzbudljivog obilaska, uputili smo se u hotel N, koji se nalazi na Voždovcu i udaljen je svega desetak minuta vožnje od centra grada. Smjestili smo se i osvježili, a zatim smo se uputili u najveći šoping centar u Srbiji i regionu, Ušće, sa preko 135 trgovina, restorana i drugih sadržaja.

Nakon kratkog odmora, osvanuo je i drugi dan našeg putovanja. Započeli smo ga šetnjom kroz Knez Mihailovu ulicu koja je pješačka zona i trgovačko središte Beograda, a zakonom je zaštićena kao jedan od najstarijih gradskih prostora. Šetnju smo nastavili posjetom muzeju Nikole Tesle. U muzeju se čuva ostavština Nikole Tesle, a kroz muzej nas je uz kratko predavanje i prezentaciju patenata proveo kustos. Zanimljivo iskustvo jer smo i sami sudjelovali u prezentacijama nekih patenata. Nakon malog predaha, uputili smo se na 64-ti međunarodni sajam knjiga, najveći sajam knjige u regiji, sa preko 500 izlagača. Moglo se pronaći ponešto za svakoga.

Dolaskom večeri, došlo je i vrijeme povratka. Umorni, ali sretni i zadovoljni, uputili smo se prema našem Sarajevu. U povratku smo posjetili Etno selo Stanišići kod Bijeljine. 

U Sarajevo smo stigli pola sata prije ponoći. Završilo se još jedno naše zajedničko putovanje i druženje. Do neke druge destinacije našoj sreći nema kraja.

                                          Marina Đurišić IV. c Opća-realna gimnazija  

WEB111

 

WEB555

 

WEB222

 

WEB777

 

WEB333

 

WEB444

 

WEB666

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com