POS3U srijedu 16. listopada 2019. našu školu su posjetili ambasador Francuske gospodin Guillaume Rousson, savjetnik za kulturu i suradnju pri Francuskoj ambasadi i direktor Francuskog instituta gospodin Thiabaud, zamjenik direktora i ataše za francuski jezik gospodin Raida, te direktorica odjela za jezik gospođa Lucile Bertaux.

 

Razlog ove posjete bila je ceremonija uručenja DELF diploma našim učenicima koji su polagali ovaj ispit. Najprije je pozdravnu riječ uputila direktorica Marina Vrhovac koja je naglasila važnost dugogodišnjeg izučavanja francuskog jezika u Katoličkom školskom centru, kao i važnost suradnje naše škole i Francuske ambasade i Instituta. Potom je riječ preuzeo francuski ambasador, te je u svom obraćanju pohvalio učenike i pozvao ih da posjete Francuski institut. Nakon govora uslijedila je dodjela diploma, a potom i zabavni dio programa. Učenik Mladen Maroje Dolić odsvirao je kompoziciju pod imenom “Le chat dans la nuit”, zatim je učenica Asja Talić izvela pjesmu Jacquesa Preverta. Na kraju, pogledali smo kratku prezentaciju o aktivnostima učenika vezano za frankofoniju i francuski jezik. Ovim putem zahvaljujemo ambasadoru Roussonu na posjetu i radujemo se nastavku suradnje.

Eman Đaković

 

POS1

 

POS2

 

POS

 

POS3

 

POS4

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com