111Učenici četvrtog razreda Opće-realne gimnazije su s profesoricom Sanjom Jurić 16. 10. 2019. godine posjetili SARTR - Sarajevski ratni teatar. Na repertoaru je bila kultna predstava “Ay, Carmela”. šire.

 

 

Ova godina je jubilarna za tu predstavu jer se od 1999. igra u SARTR-u, ali i mnogim bosanskohercegovačkim teatrima i šire. Glumci Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić su na sjajan način pokazali život glumaca i općenito život umjetnika za vrijeme Španjolskog građanskog rata. Priča o ljubavnom paru, Carmeli i Paulinu, je podsjetnik da i dan-danas trebamo širiti antifašističku svijest i njegovati pozitivne vrijednosti društva (ljubav, ljudskost, kulturu…).

Tea Šunjić, IV. c

111

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com