zbor1U okviru Dana Matice hrvatske u Sarajevu imali smo čast prisustvovati promociji ovogodišnjeg izdanja „Zbornika poetskih i proznih radova“ – knjige među čijim stranicama se mogu naći najistaknutiji radovi sarajevskih srednjoškolaca.

 

Međutim, ovog četvrtka, 21. studenoga 2019. godine, u prostorima Općine Novi Grad nismo bili samo promatrači, nego autori čije su riječi i misli sada uvezane među korice ovogodišnjeg izdanja. Matica hrvatska u Sarajevu, koja je ujedno mozak ove operacije, bila je domaćin manifestacije na kojoj su prisustvovali učenici iz 15 sarajevskih srednjih škola koje su iznjedrile čak 150 literarnih radova. Među brojnim učenicima našli su se i naši gimnazijalci Sara Bandur, Andrej Madunić i Ana Kalem iz II. razreda te naše maturantice Iman Pašić i Ena Šutalo koji su, zajedno s profesoricama Sanjom Jurić i Emilijom Pavićević, zaslužni što je i ime našeg Centra spomenuto u Zborniku. Ovo je pokazatelj kako naš trud može biti ukoričen, ovjekovječen te kako, bez obzira na to što smo mladi, možemo iskazati svoj trud i za isti biti nagrađeni. Iako smo ovoga puta kući otišli bez glavnih nagrada, odnijeli smo sa sobom nešto više. Odnijeli smo priznanje da sve što vrijedi neće biti neopaženo, priznanje da je kultura bezvremenska i knjigu na polici koja će nas na to svaki dan sjećati.

Ana Kalem, II. b

Opća-realna gimnazija

zbor2

 

zbor1

 

zbor3

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com