IMG 9203U auditoriju Katoličkog školskog centra "Sv. Josip" u Sarajevu,  4. 10. 2019., održala je predavanje Jelena Kalinić, znanstvena blogerica i ujedno bivša učenica Centra, o njemačkim znanstvenicima s ciljem promoviranja općeg znanja i postignuća u području prirodnih znanosti.  

 

 U projekt su bili uključeni učenici trećih i četvrtih razreda izbornih područja: matematika-fizika i kemija-biologija, a za samo sudjelovanje u kvizu su odabrani Toni Kapetanović, Mirza Čustović, Rafaela Mirčić, Ivana Čolo i Mirna Kovač.

Kviz je organiziralo društvo za promociju prirodnih nauka "Nauka i svijet" povodom 250. rođendana Aleksandra von Humboldta i tridesete obljetnice pada Berlinskog zida, uz podršku Njemačke Ambasade. Pitanja su bila sastavljena od općih podataka o njemačkim znanstvenicima i podataka o njihovim dostignućima, koja su slikovito prikazana u video zapisima napravljenim uz pomoć Goethe instituta u Sarajevu.

Učešće u kvizu se odvijalo preko Kahoot platforme posebno dizajnirane za interaktivne metode učenja.

Tim naše škole, pod nazivom KŠC-prirodnjaci, zauzeo je treće mjesto, a sve to pod budnim okom profesorice kemije Dajane Lekić.

Mirna Kovač, IV. c, Opća-realna gimnazija

 

IMG 9200

 

IMG 9201

 

IMG 9202

 

IMG 9203

 

IMG 9223 1

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com