1U srijedu 13. studenog 2019. godine peti razredi  KŠC Osnovne škole sa Stupa išli su u posjetu Zemaljskom muzeju.

 

 Imali smo dva školska sata, a u 9 i 35 sati smo izašli iz škole te se uputili prema autobusima. U muzej su s učenicima išle njihove učiteljice Sanja Brkljačić, Lidija Marjanović i Andrea Jozić. Kada smo stigli tamo nas je dočekao profesor povijesti Leonard Valenta. U botaničkom vrtu čuli smo razne zanimljivosti o nastanku muzeja te smo se potom podijelili u dvije skupine. Jedna skupina u pratnji učiteljica je posjetila prirodoslovni odjel, a druga historijski odjel muzeja.  U prirodoslovnom odjelu učenici su vidjeli mnoge preparirane životinje, fosile, školjke, ribe, raznobojne leptire i kukce, minerale, rude, biljke te puno vrsta ptica i životinja od kojih su mnoge već davno izumrle. U arheološkom odjelu učenici su vidjeli razne zanimljive artefakte iz daleke prošlosti poput stećaka, mozaika i Sarajevske hagade. Profesor povijesti nam je također pričao priče o starim kraljevima, običajima, pismima, nošnjama, nakitu, posuđu i novcu koji se nekada koristio u srednjovjekovnoj Bosni.

Prepuni dojmova vratili smo se u našu školu. Bio je to jedan lijep školski dan kojeg ćemo se dugo sjećati.

                                               Učenice Helana D., Meri G., Leona V., Lamija G.i Tea J.

IMG d9403fc2691b47dabb1bed39e9d31205 V

 

1

 

 

2

 

 

IMG 0c6d732e10d46fe92782d939ca9c9960 V

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com