DEBATAU petak, 22. 11. 2019. godine u auditoriju KŠC-a „Sveti Josip“ Sarajevo, održan je program u organizaciji debatnog kluba „Semper magis“.

 

 

Na početku programa, moderatorica je pozdravila nazočne koji su imali priliku pogledati video „Zašto volim Bosnu i Hercegovinu?“ koji potpisuje naša prošlogodišnja maturantica Nađa Omerhodžić. Središnji dio programa bila je debata na temu „Informiranost mladih pomaže postupku integracije Bosne i Hercegovine u EU“.  Ovu debatu vodili su učenici prvih i drugih razreda Opće-realne gimnazije; Matej Slokar, Sara Bandur i Nikola Grbić te Ema Lekić, Petar Krajinović i Lea Mihalj. I afirmacija i negacija imale su brojne argumente te dinamike u debati nije nedostajalo. Nakon debate, sudionici programa postavljali su pitanja, a završnu riječ imala je prof. E. Pavićević, voditeljica debatnog kluba.

 

DEBATA

 

 

DEBATA 3

 

 

DEBATA 2

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com