3U subotu, 30.11.2019. godine, u auditoriju naše škole održana je promocija knjige "Pričala nam teta Knjigolina" Jagode Iličić.

 

 

Ova zanimljiva i vesela spisateljica i učiteljica iz KŠC "Sv. Franjo" iz Tuzle, pričala nam je mnoge zgode i nezgode iz njenog života koje je na kraju i odlučila zapisati u svoju novu knjigu. Prva priča koju nam je predstavila bila je "Gdje je beba vjetar?" Ovo djelo se djeci posebno svidjelo zbog svoje neobičnosti, ali i jednostavnosti i zanimljive teme. Uz dječje glasiće koji su se mnogo puta čuli u publici, Jagoda nam je ispričala i jednu od njenih dražih priča "Potraga za odbjeglom učiteljicom", za koju se moglo primijetiti da se i slušateljima svidjela. Na samom kraju ovog radosnog dana, "Teta Knjigolina" se pozdravila sa svojom divnom publikom, koja ju je zauzvrat otpratila velikim aplauzom. Jagoda je dobitnica mnogobrojnih nagrada, a njene priče su prevedene na njemački, francuski, engleski i arapski jezik. S velikom radošću piše knjige namijenjene velikima i malima. 

 

3

 

 

4

 

 

1

 

 

2

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com