1Predzadnjega dana nastave u prvom polugodištu, 19. prosinca 2019. g., Vijeće učenika sa Stupa i Mejtaša imalo je jedan vrlo zanimljiv izlet u središte Sarajeva i na Trebević.

 U pratnji učenika bile su pedagoginje Danijela Zuletović i Ivana Katavić. Članovi Vijeća susreli su se ispred Vječne vatre, odakle su krenuli u razgledanje grada.

Tijekom šetnje međusobno smo se družili, smijali i saznavali više jedni o drugima. Prva naša stanica bila je Vijećnica, gdje nas je dočekao vodič koji nas je njom proveo. Obišli smo sve katove Vijećnice, pogledali izložbu o Sarajevu prije i poslije rata i čuli neke vrlo zanimljive činjenice: sve su slike u Vijećnici ručno oslikane, prvi put je otvorena 1894., ponovno je otvorena nakon rekonstrukcije i rata 2014. Ubrzo smo se zaputili prema poznatoj sarajevskoj žičari, kojom smo se uspinjali prema Trebeviću. Sve nas je očarala ljepota našega grada gledana s visine. Vožnja je bila mirna i duga, što nam je dalo vremena da uživamo u pogledu. Nakon povratka s Trebevića s dobrim dojmovima nastavili smo se družiti časteći se poznatim sarajevskim ćevapima, što je bila ideja naših pedagoginja koja nam se svidjela. Jeli smo i razgovarali, a nakon ukusne stanke prepuni dojmova vratili se svojim školama, gdje nas je dočekalo ugodno iznenađenje: dopušteno nam je da se ovoga dana ne vraćamo na redovitu nastavu i da uživamo u završetku polugodišta. Ovaj dan će nam dugo ostati u sjećanju kao najbolji školski dan.

            Tin Bender-Dobardžić

            VI.d

 

1

 

 

2

 

 

3

 

 

4

 

 

8

 

 

5

 

 

6

 

 

7

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com