JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

Dana 16. siječnja 2020. godine, u prostorijama KŠC-a „Sv. Josip“ Sarajevo održan je radni sastanak predstavnika Vijeća roditelja i rukovodstava Osnovne škole, Srednje medicinske škole i Opće-realne gimnazije u sastavu KŠC-a „Sv. Josip“ Sarajevo. Razgovaralo se o aktualnoj temi zagađenja zraka u Sarajevu i odvijanju nastavnog procesa u takvim okolnostima.

Sudionici sastanka su se složili da problem zagađenja zraka u Sarajevu nije ništa novo što se ranijih godina nije događalo, a nažalost nije nešto što se i u narednim godinama neće ponoviti u manjem ili većem intenzitetu od trenutnog. Svima su dobro poznati uzroci ovakvog stanja, ali i adrese s kojih se mogu poduzeti konkretni koraci kako bi se problem zagađenja zraka sustavno riješio.

Predstavnici Vijeća roditelja su iznijeli promišljanja i prijedloge roditelja u vezi sa navedenom problematikom. Posebnu zabrinutost roditelja za trenutnu situaciju prenijela je predstavnica Vijeća roditelja KŠC Osnovne škole Sarajevo, što je i razumljivo jer se radi o roditeljima najmlađe i najbrojnije  populacije, koja je ujedno i najosjetljivija. Pojedini roditelji imaju različite prijedloge, od obustave nastave do ugradnje pročistača zraka u škole, odnosno podjele zaštitnih maski i sl.

Zajednički stav svih sudionika sastanka je da nastavni proces treba nastaviti prema uputama Osnivača i Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo,  bez izlaska na otvoren prostor za vrijeme nastave.

Škole će kontinuirano komunicirati s resornim Ministarstvom i Osnivačem te po potrebi skratiti nastavu u drugoj smjeni o čemu će blagovremeno obavijestiti roditelje.

Na zahtjev roditelja djece koja dolaze iz udaljenijih naselja, a putuju javnim prijevozom, škole će omogućiti raniji izlazak s nastave, ako vozni red javnog prijevoza kojim učenik putuje, zahtjeva duže čekanje učenika na postaji nakon završetka redovite nastave.

Ugradnja pročistača zraka u škole trenutno nije opcija jer nije moguće pokriti cijelu zgradu i sve prostorije na odgovarajući način i odgovarajućim uređajima, a bilo kakvo parcijalno rješenje po tom pitanju bilo bi bez stvarnog pozitivnog efekta, a s mogućim negativnim posljedicama koje neodgovarajući, nekvalitetni i nestručno održavani aparati te vrste mogu proizvesti.

Škole će pratiti i provoditi sve odluke koje se na razini Kantona Sarajevo donesu, a vezane su za postupanje odgojno-obrazovnih institucija u situaciji prekomjernog zagađenja zraka te o svemu blagovremeno izvještavati roditelje.

             

Osnovna škola: Anita Beus predstavnica V.r.; Marina Vrhovac, dir.; Ivana Šlipogor, pom. dir.

Srednja medicinska škola: Edin Jamaković, predstavnik V.r.; Svjetlana Pregernik - Jovanović, dir.

Opća-realna gimnazija: Mirela Znaor, predstavnica V.r.; Vatroslav Čelar, dir.

Vlč. Mario Ćosić, ravnatelj KŠC-a „Sv. Josip“ Sarajevo

Sarajevo, 16. siječnja 2020. godine

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com