amar 1Ako vas je zanimalo tko je najperspektivniji sportist Kantona Sarajevo u 2019. godini do četrnaeste godine starosti, onda nam je zadovoljstvo reći da se radi o Amaru Silajdžiću, našem učeniku VII. f razreda KŠC područne Osnovne škole na Stupu. Amar se tenisom bavi već osam godina i trenira u teniskom klubu GEM pod palicom trenera Aljoše Delića.

 

 

 Naš Amar je od 2015. godine pa sve do danas, državni prvak u tenisu i ima brojne uspješne plasmane na međunarodnim turnirima. On je, pored svih svojih sportskih uspjeha, uspio ostati odličan i primjeran učenik, te svim našim učenicima dobar primjer da je itekako moguće biti uspješan i u školi i u sportu. No, nemojte misliti da mu je lako. Trenira svaki dan, prije i poslije nastave, po dva sata, poslije svakog treninga je iscrpljen i učenje u tim trenutcima i nije prvo što mu pada na pamet, ima veoma malo slobodnog vremena koje najviše voli provoditi s prijateljima. Kada ga pitate za tajnu njegova uspjeha, odgovor je krajnje jednostavan: “Treba imati upornosti i puno ljubavi za to što radiš.” U bližoj se budućnosti naš Amar vidi kao učenik Pete gimnazije u Sarajevu, a u daljoj mi ga vidimo kao osvajača njegovog omiljenog turnira Wimbledona, obučenog u bijelo, na travi kako čvrsto drži svoj pehar.

Sretno Amare!

 

 

amar 1

 

 

 

amar 2

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com