JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

ewb koracajmo zajednoUčenici III. razreda Opće-realne gimnazije i Srednje medicinske škole sudjeluju u međureligijskom i interetničkom projektu Koračajmo zajedno.

 

 Uz naše škole, sudionici u ovom projektu su i učenici KŠC.a Sv. Pavao u Zenici, KŠC-a Petar Barbarić u Travniku, Mješovita srednja škola Travnik, Srednjoškolski centar Istočna Ilidža , Srednja škola 28. juni u Istočnom Sarajevu i Srednjoškolski centar Foča u Foči.

Na prvoj radionici vršnjački su edukatori s učenicima razgovarali na temu Govor mržnje na internetu, te na koji način mogu reagirati u cilju sprječavanja i širenja govora mržnje. Osim navedenog, planirane su i radionice o predstavljanju vjerskih običaja u islamu, pravoslavlju i katoličanstvu, a do kraja školske godine neki od sudionika radionica će imati priliku sudjelovati na studijskom putovanju u Beogradu.

Projekt Koračajmo zajedno realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Mitropolije dabrobosanske Sveti Petar Sarajevski i studentima Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Cilj projekta je potaknuti mlade triju većinskih vjeroispovijesti u BiH da razvijaju osjećaj odgovornosti prema vlastitoj zemlji i otkrivaju bogatstvo različitosti unutar nje, kroz razbijanje predrasuda i međusobno upoznavanje, kako bi zajedno doprinijeli izgradnji kulture mira i bolje budućnosti.

 

 

ewb koracajmo zajedno

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com