JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

Dan fuzic.m. foto 1Opća realna gimnazija KŠC-a je 26. veljače sudjelovala u kampanji borbe protiv vršnjačkog nasilja. Tim povodom su vršnjački edukatori NCM-a „Ivan Pavao II“ u I.a razredu održali radionicu/pričaonicu na temu vršnjačkog nasilja.

 

 S učenicima se razgovaralo o tome koje vrste nasilja postoje, kako prepoznati i reagirati na vršnjačko nasilje u školama i zajednicama, te što učiniti u slučaju da smo mi, ili netko u našem okruženju, žrtva nasilja. Posebna pozornost se posvetila Cyber byllingu – nasilju na internetskim mrežama.

Učenici su svojim aktivnim sudjelovanjem podržali ovu inicijativu koja se obilježava od 2007. godine kada je jedan dječak u Kanadi zbog dolaska u školu u ružičastoj majici bio izložen vršnjačkom nasilju. Uspostavilo se da je majica bila simbol dječakove podrške svojoj majci koja je bolovala od karcinoma dojke. Školski vršnjaci su odlučili da dignu svoj glas protiv nasilnika i solidariziraju se sa zlostavljanim dječakom tako što su se sutradan svi u školi pojavili u ružičastim majicama.

 

Dan fuzic.m. foto 1

 

 

 

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com