image2Učenice i učenici IV. razreda Opće-realne gimnazije su s profesoricom Meri Radišić-Dedić, u okviru izborne nastave iz geografije, posjetili kuću obitelji Despić.

Despića kuća predana je gradu Sarajevu kao muzej, a 2005. godine proglašena je nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. U nazočnosti kustosice koja nas je na najljubazniji način provela kroz kuću, pobliže smo se upoznali s načinom života i životnom sredinom Despića. Obitelj Despić je u to vrijeme bila veoma bitna i cijenjena trgovačka obitelj. Njihova kuća najveći značaj ima jer se su se u njoj održavale prve kazališne predstave pa se tako objekt također smatra pretečom suvremenog kazališta u Sarajevu. Učenici i profesorica su, nakon obilaska, obilježili ovaj posjet zajedničkom fotografijom ispred same Despića kuće.

Mia Stjepanović, IV. a

image0

image1

image2

image4

image6

8888

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

 

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com