20210910 162736Za učenike Opće-realne gimnazije KŠC-a u prostorijama škole održana su predavanja 10. rujna 2021. godine na temu Cyber nasilju. Predavači su bili pripadnici Federalne uprave policije (FUP) Jelena Imamović i Saša Petrović.

Tema nasilja na internetu  posebno je aktualizirana tijekom pandemije virusa Covid-19. Predavači su na zanimljiv način učenicima I., II. i III. razreda Gimnazije prenijeli iskustva o radu s žrtvama cyber nasilja i neprimjerene situacije s kojima se susreću adolescenti na društvenim mrežama. Posebna pozornost posvećena je seksualnom uznemiravanju  na društvenim mrežama kao i lakoću kojom predatori dolaze do potencijalnih žrtava. Iz evaluacijskih listića za učenike moglo se saznati da će učenici nakon predavanja imati višu razinu opreznosti u dopisivanju, dijeljenju fotografija i općenito komuniciranju s (ne)poznatim osobama na društvenim mrežama.   

Predavanje za roditelje II. razreda organizirano je istog dana u auditoriju naše škole. Roditelji su se iz izloženog  predavanja mogli informirati o načinima otkrivanja i prijavljivanja cyber nasilja, pristupu prema djetetu koje je žrtva cyber nasilja kao i načine zaštite kompjutera od hakerstva ili pojava kao seksualno uznemiravanje, prevare, manipuliranje i sl.

Roditeljima i učenicima su dane jasne smjernice u prepoznavanju zlostavljača na društveni mrežama te mogućnost prijave putem osoblja škole, SOS linije za podršku ili posjetom stranice www.sigurnodijete.ba.

 

20210910 181323 2

20210910 162736

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

 

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com