20211011 130855 Svake se godine u KŠC-u „Sv. Josip“ u Sarajevu obilježava Dan kruha i zahvalnosti. Ove su se godine 11. listopada mirisi kruha, najrazličitijih vrsta peciva, kolača i drugih sličnih proizvoda širili hodnicima naše škole. Bilo je to i u prijepodnevnoj smjeni u izvrsnom aranžmanu naših učenika, učiteljica i nastavnica/-ka, a jednako tako i u popodnevnoj smjeni u organizaciji naših srednjoškolaca, njihovih profesorica i profesora. Umijećima roditelja naših učenika, naših profesorica, a i samih učenika, mogla bi pozavidjeti svaka sarajevska pekara ili slastičarna.

 

 

Proslavu je započeo velečasni Mario Ćosić, ravnatelj Centra, tako što je blagoslovio prikupljenu hranu i zajedno s učenicima katoličkog vjeronauka se pomolio i zahvalio Bogu za sve ono što imamo, a za što ponekad budemo nezahvalni. Članovi Vijeća učenika, s našim pedagoginjama i nekoliko profesora cijeli su dan marljivo radili i pazili da proslava ide svojim tijekom bez poteškoća.

Smisao organizacije ove manifestacije pod nazivom Dan kruha humanitarnog je karaktera. Roditelji naših učenika, a i sami učenici, učiteljice, nastavnice, srednjoškolski profesori i drugi posjetitelji našega Centra svojim su dobrovoljnim prilogom darovali one koji kruha nemaju. Na kraju dana stolovi su bili poluprazni, a kasice pune, na što smo vrlo ponosni.

Na ovaj, našim učenicima jedan od najradosnijih dana, članovi Vijeća učenika s punom košarom krušnih proizvoda i slatkiša posjetili i neke institucije našega grada kao što su: Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS,  OŠ „Hasan Kikić“, OŠ „Vladislav Skarić“, Filozofski fakultet, Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ , Federalnu upravu policije i mnoge druge, kao znak zahvalnosti za sve što čine za naše građane, ali i kao znak poziva na brigu da u našem gradu nitko ne smije biti gladan.

Ove je godine za Dan kruha prikupljeno 5000 KM. Jedan dio novca će biti poslan gladnoj djeci Afrike,  a jedan dio gladnima u Haitiju gdje rade katolički misionari iz naše zemlje. Ovom prilikom ponajprije zahvaljujemo svim učenicima, njihovim roditeljima, bakama i djedovima koji su za ovu priliku pokazali koliko su kreativni i da su ljudi velikoga srca. Zahvaljujemo i svim našim učiteljicama, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima, našim pedagoginjama i kompletnom pomoćnom osoblju koji su i pokraj svojih obveza dežurali uz svoje učenike i zajedno s njima svakom posjetitelju našega Centra dan učinili malo radosnijim.

20211011 130943

20211011 154303

20211011 130855

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com