„Jabučice crvena

na visokoj grani,

čuj me, čuj me jabuko:

daj na zemlju pa’ni!

 

Ti visoko, mala ja,

zar to nije šala,

a da puhne vjetrić blag

ti bi dolje pala!“

 

U našoj Osnovnoj školi na Stupu, Pčelice 3.c odjeljenja su tijekom realizacije trodnevnog projekta prikupljale informacije o kraljici voća- jabuci. Prezentacijom istraženih informacija i kroz različite aktivnosti naučile su o obilježavanju Dana jabuka (20. listopada), stablu jabuke i sortama. Saznale su koje koristi imamo od jabuka, zašto su važne u prehrani ljudi, računale matematičke priče o jabukama, pisale akrostihove, od papira izrađivale šarene jabuke i provele ugodno druženje uz viceve i izreke o jabukama. Pčelice je posjetila profesorica biologije Ema Topalović s kojom su uživale, ne samo u slasnim jabukama već slušajući o sortama jabuka i njenom sastavu. Posljednji dan projekta razmijenile su recepte, pojele ukusne kolače te sve začinile domaćim sokom, pjesmom i plesom.

03_dan_jabuka

 

Jabuka je najkompletnije voće u ljudskoj prehrani jer sadrži gotovo sve što ljudski organizam treba. Stoga, ne zaboravimo poslovicu: „Jedna jabuka na dan tjera liječnika iz kuće van!“

učiteljica Marlena

 

02_dan_jabuka

01_dan_jabuka

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com