16 1

Nadarenim i talentiranim učenicima I. razreda  sarajevskih srednjih škola, ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović, uručila je 9. studenoga ugovore za dodjelu godišnjih stipendija.

Stipendije Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS danas je dobilo 12 učenika, a među njima je i učenik Filip Krištić iz I.b razreda Opće-realne gimnazije.

“Vaš lični odgovor na sve izazove u društvu je posvećenost jednom dobrom cilju i to vaši rezultati pokazuju. Nadam se da ćete uvijek biti opredijeljeni takvim ličnim ciljevima jer vas oni pokreću naprijed. A kada to stavite u funkciju opšte koristi i dobra, onda možemo reći da ste postigli pravi cilj. Molim vas da vrijeme koje je pred vama dobro koristite. Kroz srednjoškolsko obrazovanje imaćete novih izazova, ali ste vi već naučili da trčite brže. Sigurna sam da ćete tako nastaviti i dalje”, poručila je ministrica Hota- Muminović.

Uz stipendije za talentirane i nadarene učenike prvih razreda koji su ostvarivali uspjehe na domaćim i međunarodnim natjecanjima, ministrica je najavila uvođenje nove poticajne mjere za najbolje učenike, a to je dodjela posebne nagrade za učenike starijih razreda koji ostvaruju najbolje rezultate na natjecanjima.

 

15

16

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com