zdravlje naslovnaDana, 16. studenog 2021. godine u Katoličkom školskom centru "Sv. Josip" u Sarajevu s početkom u 13:30 sati održana je edukativna radionica "ŠKOLICA ZDRAVLJA". Edukativnu radionicu vodili su profesori stručnih predmeta Srednje medicinske škole KŠC-a, prof. Mateo Vukoja i prof. Amra Jusović. Polaznici Školice zdravlja bili su učenici 4.a, 4.b, 5.b i 5.c razreda Osnovne škole Katoličkog školskog centra "Sv. Josip" Sarajevo koji pohađaju Produženi boravak škole te 2 učenice, članice Kluba fizioterapeuta u sklopu Srednje medicinske škole KŠC-a.

05 zdravljeEdukativna radionica "ŠKOLICA ZDRAVLJA" sastojala se iz 2 radionice pod nazivom "Zdravlje na usta ulazi" koju je vodio prof. Mateo Vukoja i "Tjelesna aktivnost i boravak u prirodi" koju je vodila prof. Amra Jusović.
  

 

20211116 134613

 

 

 

06 zdravljeCilj radionice "Zdravlje na usta ulazi" bio je upoznavanje učenika sa osnovnim principima pravilne  ishrane te razvijanje svijesti o nepravilnim navikama vezanim za ishranu. Tijekom navedene radionice učenici su uz pomoć namirnica koje koriste u svakodnevnoj upotrebi gradili kuću zdravlja zahvaljujući zdravim namirnicama te posebno gradili kuću uz pomoć nezdravih namirnica i na taj način razumjeli razlikovati zdrave od nezdravih namirnica. Na samom kraju prve radionice učenici su sastavljali svoj dnevni jelovnik, sa glavnim obrocima i užinama te isti izlagali pred cijelom grupom nakon čega su zajedno komentirali kvalitet unesene hrane, sadržaj obroka, važnost doručka i užine.

 

04 zdravlje
  

 

10 zdravljePoslije prve radionice, odmah je uslijedila i druga, pod nazivom "Tjelesna aktivnost i boravak u prirodi" čiji je cilj bio stjecanje znanja i razvijanje svijesti kod učenika o važnosti obavljanja redovite tjelesne aktivnosti i boravka u prirodi. U uvodnom dijelu radionice dobrovoljci su pokazivali određenu vježbu razgibavanja gdje su ih oponašali ostali učenici.

14 zdravlje

 

Glavni dio radionice bio je posvećen formiranju grupa po godišnjim dobima gdje suučenici iskazivali svoja osjećanja i raspoloženja tijekom godišnjih doba: jesen, zima, proljeće i ljeto, te na vrlo slikovit i realističan način iskazivali svoja osjećanja i raspoloženja. Na samom kraju radionice svi zajedno su se uputili u hol škole gdje su uradili nekoliko vježbi. 

 12 zdravlje

Po završetku edukativne radionice "ŠKOLICA ZDRAVLJA" svim polaznicima uručene su diplome uz obostranu želju za ponovnim susretom. 

 

  

 

"Usvajanje pravilnih životnih navika u ranoj dobi djeteta je ključna za sprečavanje nastanka mnogih oboljenja ali i unaprjeđenje zdravlja cjelokupnog stanovništva u budućnosti." poručio je prof. Mateo Vukoja.

 

08 zdravlje

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com