naslovnaSvake godine, 10. prosinca, obilježava se Dan ljudskih prava. U prostorijama Opće-realne gimnazije KŠC-a u Sarajevu, Volonterska sekcija, predvođena koordinatoricom projekta Andreom Vujović, zajedno s Ivanom Grubešom, Barbarom Filipović i Anom Ban, obilježila je ovaj izuzetno važan dan. Učenice su pripremile  i održale edukativnu radionicu u  u I.a i II.a razredu.

U narednom periodu s ovom aktivnošću planiraju nastaviti i u ostalim razredima. Osim povijesnih i općenitih podataka na ovu temu, predavanje je sadržavalo i vježbe te kviz pomoću kojeg su skupljali određene bodove.  

Uz natjecateljski duh, aktivno su sudjelovali i učinili ovo predavanje još zanimljivijim. 

„Ljudsko pravo je nešto što kao čovjek dobijemo pri rođenju i nešto što nam ne može biti oduzeto, bez obzira na našu nacionalnu osnovu ili fizički izgled“, jedna je od misli vodilja ovog nastavnog sata.  

Kroz kvizove, diskusije i interaktivne radionice, prezentatorice su uspjele prenijeti glavnu misao koja stoji iza ljudskih prava – jednakost. 

Pravo na život, na obrazovanje, na azil, na rad, na slobodu, na jednakost, bile su samo neke od tema o kojima se pričalo. 

Zaključak, koji su učenici donijeli s prezentatoricama, je  da, koliko god da se razlikujemo jedni od drugih, isti smo u pravima – zato trebamo odbacivati diskriminaciju i nastojati popraviti društvo u kojem se nalazimo, kako bismo osigurali bolji život za sebe i druge u svojoj državi. Predavanje je završeno proglašenjem pobjedničke grupe koja je osvojila zahvalnicu, koja će ih uvijek podsjećati na ovaj dan.

Ana Ban, II.a

 

20211210 124125

20211210 125112

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

 

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com