OGLASNA PLOČA
OPĆA-REALNA GIMNAZIJA
KONAČNA RANG LISTA ZA PRIJAM U I. RAZRED OPĆE-REALNE GIMNAZIJE U ŠK. 2024./2025. GODINI
OPĆA-REALNA GIMNAZIJA I SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA - UPIS U I. RAZRED 2024./2025.
OBAVIJEST ZA UČENIKE NA KONAČNOJ RANG LISTI (I. UPISNI ROK - ONLINE UPIS)
RASPORED POPRAVNIH ISPITA U KOLOVOZU ZA ŠK. 2023./2024. GODINU 
OSNOVNA ŠKOLA
SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA
OPĆA-REALNA GIMNAZIJA
 
NOVOSTI

Sudionici „Godišnjeg pastoralnog susreta hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Zapadne Europe“ u posjetu KŠC-u.

U sklopu trodnevnoga radnoga boravka u Sarajevu sudionici „Godišnjega pastoralnoga susreta hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Zapadne Europe“ 26. rujna 2018. godine, drugoga dana susreta, posjetili su Katolički školski centar kako bi se upoznali s njegovim djelovanjem.
Ovim povodom u crkvi Kraljice Svete Krunice u 18 sati slavljena je sveta Misa koju je predvodio pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, predsjednik Biskupske konferencije BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, u suslavlju s vlč. Tomislavom Markićem, ravnateljem dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, vlč. Ivicom Komadinom, delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj, vlč. Marijem Ćosićem, ravnateljem KŠC-a, rektorom crkve vlč. Ljubom Zelenikom i ostalim svećenicima.

Biskup je u uvodnoj riječi na poseban način pozdravio pastoralne djelatnike, goste Centra, među njima braću svećenike i časne sestre, a potom djelatnike i učenike Centra, organizatore i sve sudionike misnoga slavlja, pozornost posvetivši napose časnim sestrama, članicama Družbe Kćeri Božje ljubavi, koje ove godine slave 100. obljetnicu osnutka Provincije Božje providnosti i 150 godina od utemeljenja Družbe. Zahvalio je sestrama što čuvaju uspomenu na blažene Drinske mučenice, i što su još davne 1884. godine započele odgojno-obrazovni rad s djecom i mladeži.

Na završetku uvodnoga govora Biskup se utekao zagovoru blaženih Drinskih mučenica i svetaca Kuzme i Damjana, koje Crkva danas slavi, i pozvao sve da otvore svoja srca Božjoj riječi. Oslanjajući se na misna čitanja, Biskup je, između ostaloga, u propovijedi istaknuo da samo Božja riječ može dokraja prosvijetliti ljudsku dušu i zadovoljiti njegovu glad za Bogom, jer u svojoj krajnosti čovjek u svom srcu nosi veliku čežnju za Bogom. Bog je stvorio čovjekovo srce i stavio ga u središte, u srž ljudskoga bića, stoga ga jedino Bog može i ispuniti. Biskup je rekao da je Isus upućivao svoje učenike kako će propovijedati, nalažući im da sa sobom ne nose dvije haljine, tražeći od njih da žive onako kako žive oni kojima navješćuju Božju riječ, i da ništa materijalno ne smije zarobiti njihove duše, jer samo kao slobodni mogu biti svjedoci.

Biskup u nastavku napominje da su sveti Kuzma i Damjan bili dva brata liječnika, koji su zajedno s još trojicom svoje braće podnijeli mučeništvo. Podsjeća na to da je Isus učenicima naložio da izgone zloduhe i da liječe svaku bolest i nemoć, te da svaka liječnička služba treba biti potaknuta ljubavlju i samilošću prema čovjeku koji je bolestan. „Tijelo je Božji dar,..., sredstvo našega služenja, ali ništa ne vrijedi ako duh nije slobodan, slobodan od svega onoga što ga udaljava od Boga“, dodaje. Biskup nastavlja govoriti o blaženim Drinskim mučenicama koje su u jeku Drugog svjetskog rata ostale na Palama kako bi pomagale ljudima, da bi na kraju bile žrtve ove ljubavi. Ističe da trebamo težiti za svetošću i živjeti s punim pouzdanjem u Boga, koji sve prašta i uvijek nas vraća na put spasenja. Pozvao je sudionike slavlja da otvore svoja srca milosti koju Bog dijeli po zagovoru mučenika, jer jedino od Boga mogu primiti potrebnu snagu za svjedočenje.

Zaključio je tako što je rekao da je ovu svetu Misu slavio za sve pastoralne djelatnike u inozemnoj pastvi, za sve naše djelatnike ovdje i u inozemstvu, te za sve sudionike ovoga misnoga slavlja.

Opća-realna
gimnazija

IZ PERSPEKTIVE UČENIKA
gimnazija upisZAŠTO UPISATI?

 
POGLEDAJTE AKTIVNOSTI
 

Srednja medicinska
Škola

SVE NOVOSTI
MedicinskaOPŠIRNIJE

 

TAJNIŠTVO
medicinska-tajnistvoradno vrijeme
sa strankama

PONEDJELJAK 10:00 - 12:00
13:15 - 16:15
SRIJEDA 10:00 - 12:00
13:15 - 16:15
PETAK 10:00 - 12:00
13:15 - 16:15
 

IZ PERSPEKTIVE UČENIKA
medicinska-skolaZašto upisati?

 

oesdPRIJAVI POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME
U SARAJEVU

PROČITAJ VIŠE

 

 

 

PRIJAVI NASILJE
među učenicima i nad učenicima

right arrow Prijavi svaki oblik nasilja
   

 

 

Prijavi korupciju

right arrow Ispuni online obrazac
right arrow Pošalji email
   

 

kriz

Katolički školski centar "Sv. Josip"

Osnivanjem KŠC-a Sv. Josip u Sarajevu započelo je katoličko školstvo u Bosni i Hercegovini u okviru Katoličkih školskih centara.

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, nakon osnivanja KŠC-a u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije, ubrzo osniva ovakve školske centre u Zenici, Tuzli, Travniku, Konjicu i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra su tri škole: Osnovna škola, Opća-realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj mr. sci. Mario Ćosić.
KONTAKT KŠC "SV. JOSIP" SARAJEVO
 
pin 1 ADRESA
Mehmed-paše Sokolovića 11
71 000 Sarajevo, BiH
  PODRUČNA ŠKOLA
Vitomira Lukića 1, 71 000 Sarajevo, BiH
phone-call1 TELEFON
+387 33 225 775
  PODRUČNA ŠKOLA
+387 33 760 905
EMAIL
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
sustav skola logoksc 
ŠKOLSKI CENTRI U BiH 
 
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Sv. Pavao" Zenica
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Petar Barbarić" Travnik
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Sv. Franjo" Tuzla
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Bl. Ivan Merz" Banja Luka
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Don Bosco" Žepče
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Ivan Pavao II" Bihać

©2008-2024 KŠC "Sv. Josip" Sarajevo. Sva prava pridržana.
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com