Promocija maturanata - Srednja skola
U srijedu, 21. lipnja 2023. godine, Katolički školski centar „Sv. Josip“ Sarajevo, ispratio je još jednu generaciju maturanata: dva razreda Opće-realne gimnazije i dva razreda Srednje medicinske škole. Njihovo srednjoškolsko obrazovanje u jeku pandemije je bilo izazovno, no za mnoge od ovih hrabrih mladih ljudi, možda je izazovnije bilo vratiti se poslije svega u školske klupe i suočiti se s normalnim životom jedne učionice koja im se jedan dugi period činila kao dugo sanjani san.

Danas ti mladi ljudi stoje uzdignute glave. Uspjeli su! Postigli su cilj koji se prije četiri godine činio toliko dalekim. Odrasli su. Naučili su brojne školske, ali i one životne lekcije. Ponosni su što su postali odrasli ljudi.

No, i mi smo ponosni na svakoga od njih. Obogatili su nas svojim odrastaljem, sazrijevanjem, pitanjima, interesovanjima. Uz njih su narasle i naše srednje škole. Stoga, danas ih ispraćamo kako i dolikuje, svečano. Prigodan program su pripremile profesorice Ana Andrle Imamović i Maja Fetahagić-Bezdrob, no ne smijemo zaboraviti ni sve ostale profesorice i profesore koji su im nesebično pomagali u realiziranju ove, za nas, važne svečanosti. Hvala im od srca na svemu!

Samu svečanost, po tradiciji, otvorio je naš dragi ravnatelj, velečasni Mario Ćosić i odmah na početku dirno nas pažljivo biranim riječima kojima je ohrabrio maturante, a potom i uručio darove onim najmarljivijim od njih. Posebnu nagradu svakako su zaslužili i naši učenici generacije: Matej Slokar, učenik generacije Opće-realne gimnazije u školskoj 2022./2023. godini i Elena Ivković, učenica generacije Srednje medicinske škole u školskoj 2022./2023. godini. Da su zaista zavrijedili ovu laskavu titulu, pokazali su još jednom u svojim govorima koji su mnoge od nas i rasplakali.
Maturante su na njihovom putu odgoja i obrazovanja, uz roditelje, pratili i mnogi profesori, a posebno su za to zaslužni njihovi razrednici: profesorica Ivana Mijić Ćavlović, profesorica Zrinka Bevanda, profesorica Antonija Almaš-Ivković i profesorica Stela Katavić, stoga su nam se, nakon glazbene točke kojom nas je počastila Elena Ivković, obratile profesorica Stela Katavić u ime razrednika maturanata te gospođa Dubravka Ivičević u ime roditelja. I jedna i druga podijelile su s nama izuzetno duboke misli koje, vjerujemo, maturanti neće još dugo zaboraviti.

Ostavljamo ovu kuću znanja svim narednim generacijama, uvijek u prilagodbi novim vremenima i zahtjevima odgojno-pedagoške i znanstveno-obrazovne struke, sigurni da dio zasluga u pravilnom odrastanju naše djece pripada i njoj. Neka su joj zato vrata i našom zahvalnošću pozlaćena.

I kad smo mislili da su emocije na vrhuncu, uslijedilo je ono najvažnije – svečana podjela diploma. Sretni smo što upravo kardinalu Vinku Puljiću možemo zahvaliti na ovom svečanom činu. Maturanti su ponosno koračali prema ostvarenju svojih snova, a nakon što ih je promovirao, kardinal nas je sve počastio jednim toplim i nadahnjujućim govorom s vrlo jasnom porukom:

Ne bojte se života! Vi hrabro kročite u život. Imate šansu nešto dobro učiniti, učiniti da današnje javno mnijenje ozdravi i da čovjek može dostojanstveno živjeti.

Izvrsni voditelji Ema Imamović i Mateo Čapelj za kraj su najavili svima nam poznati Gaudeamus igitur uz čije zadnje taktove su maturanti bacili svoje kapice i time stavili točku na jedan prekrasan dio života koji se odvijao unutar četiri zida njihova drugog doma – Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ Sarajevo.

Opća-realna
gimnazija

IZ PERSPEKTIVE UČENIKA
gimnazija upisZAŠTO UPISATI?

 
POGLEDAJTE AKTIVNOSTI
 

Srednja medicinska
Škola

SVE NOVOSTI
MedicinskaOPŠIRNIJE

 

TAJNIŠTVO
medicinska-tajnistvoradno vrijeme
sa strankama

PONEDJELJAK 10:00 - 12:00
13:15 - 16:15
SRIJEDA 10:00 - 12:00
13:15 - 16:15
PETAK 10:00 - 12:00
13:15 - 16:15
 

IZ PERSPEKTIVE UČENIKA
medicinska-skolaZašto upisati?

 

oesdPRIJAVI POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME
U SARAJEVU

PROČITAJ VIŠE

 

 

 

PRIJAVI NASILJE
među učenicima i nad učenicima

right arrow Prijavi svaki oblik nasilja
   

 

 

Prijavi korupciju

right arrow Ispuni online obrazac
right arrow Pošalji email
   

 

kriz

Katolički školski centar "Sv. Josip"

Osnivanjem KŠC-a Sv. Josip u Sarajevu započelo je katoličko školstvo u Bosni i Hercegovini u okviru Katoličkih školskih centara.

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, nakon osnivanja KŠC-a u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije, ubrzo osniva ovakve školske centre u Zenici, Tuzli, Travniku, Konjicu i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra su tri škole: Osnovna škola, Opća-realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj mr. sci. Mario Ćosić.
KONTAKT KŠC "SV. JOSIP" SARAJEVO
 
pin 1 ADRESA
Mehmed-paše Sokolovića 11
71 000 Sarajevo, BiH
  PODRUČNA ŠKOLA
Vitomira Lukića 1, 71 000 Sarajevo, BiH
phone-call1 TELEFON
+387 33 225 775
  PODRUČNA ŠKOLA
+387 33 760 905
EMAIL
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
sustav skola logoksc 
ŠKOLSKI CENTRI U BiH 
 
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Sv. Pavao" Zenica
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Petar Barbarić" Travnik
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Sv. Franjo" Tuzla
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Bl. Ivan Merz" Banja Luka
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Don Bosco" Žepče
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Ivan Pavao II" Bihać

©2008-2024 KŠC "Sv. Josip" Sarajevo. Sva prava pridržana.
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com