tn1Učenici devetih razreda i učenici Opće realne gimnazije koji pohađaju izbornu nastavu iz zemljopisa su se 21. svibnja, u jutarnjim satima, u pratnji svojih razrednica, zaputili autobusima ispred Zemaljskoga muzeja na terensku nastavu. Prvo odredište  je bila Kraljeva Sutjeska, gdje ih je dočekao gvardijan i župnik fra Željko Brkić.

 

 Uveo nas je u crkvu sv. Ivana Krstitelja i ispričao nam povijest Kraljeve Sutjeske, govorio je i o povijesti samostana, ali i o kraljici Katarini čiji se kip nalazi u crkvi. Nakon prigodnog predavanja podijelili smo se u dvije skupine. Dok je jedna obilazila muzej, drugoj je nastavnik Roman Petrović dodatno govorio o povijesti samoga mjesta. Potom smo se pješice uputili do  Bobovca, starog kraljevskoga grada udaljenog šest kilometara od Kraljeve Sutjeske. Prolazeći kanjonom, puna dva sta uživali smo u ljepoti netaknute prirode. U kapelici na Bobovcu nam je nastavnik Roman održao kratko povijesno predavanje o starom kraljevskom gradu. Odatle smo autobusima krenuli prema Varešu, gdje nas je dočekao fra Mirko Majdandžić, župnik Župe sv. Mihovila. Posjetili smo Staru crkvu, tako nazvanu po tome što je najstarija crkva u Bosni i Hercegovini. U njezinoj blizini nalazi se i sirotište, u koje smo navratili kako bismo štićenicima uručili prikupljene darove. Slobodno vrijeme u Varešu smo iskoristili za šetnju i obilazak, a u  Sarajevo smo se vratili u ranim večernjim satima. 

tn2 tn3

tn4

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com