tn1Učenici devetih razreda i učenici Opće realne gimnazije koji pohađaju izbornu nastavu iz zemljopisa su se 21. svibnja, u jutarnjim satima, u pratnji svojih razrednica, zaputili autobusima ispred Zemaljskoga muzeja na terensku nastavu. Prvo odredište  je bila Kraljeva Sutjeska, gdje ih je dočekao gvardijan i župnik fra Željko Brkić.

 

 Uveo nas je u crkvu sv. Ivana Krstitelja i ispričao nam povijest Kraljeve Sutjeske, govorio je i o povijesti samostana, ali i o kraljici Katarini čiji se kip nalazi u crkvi. Nakon prigodnog predavanja podijelili smo se u dvije skupine. Dok je jedna obilazila muzej, drugoj je nastavnik Roman Petrović dodatno govorio o povijesti samoga mjesta. Potom smo se pješice uputili do  Bobovca, starog kraljevskoga grada udaljenog šest kilometara od Kraljeve Sutjeske. Prolazeći kanjonom, puna dva sta uživali smo u ljepoti netaknute prirode. U kapelici na Bobovcu nam je nastavnik Roman održao kratko povijesno predavanje o starom kraljevskom gradu. Odatle smo autobusima krenuli prema Varešu, gdje nas je dočekao fra Mirko Majdandžić, župnik Župe sv. Mihovila. Posjetili smo Staru crkvu, tako nazvanu po tome što je najstarija crkva u Bosni i Hercegovini. U njezinoj blizini nalazi se i sirotište, u koje smo navratili kako bismo štićenicima uručili prikupljene darove. Slobodno vrijeme u Varešu smo iskoristili za šetnju i obilazak, a u  Sarajevo smo se vratili u ranim večernjim satima. 

tn2 tn3

tn4

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2