JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

vjerski objekti 4Učenici sedmih razreda našeg Centra, Osnovne škole s Mejtaša, u četvrtak 8. lipnja su sa svojim nastavnicama posjetili vjerske objekte u gradu Sarajevu. U planiranoj posjeti upoznali su unutrašnjost Katedrale Presvetog Srca Isusova o čijoj povijesti je učenike upoznao vlč. Ante Meštorvić.


Nakon razgledavanja unutrašnjosti katedrale, uslijedila je posjeta Aškenaškoj sinagogi. Bilo je zanimljivo slušati o židovskim običajima i o povijesti sinagoge. Nakon posjete Gazi Hursev-begovoj džamiji, koja je oduševila učenike svojom veličinom, ukrasima kaligrafskih natpisa te povješću samog objekta, obilazak se nastavio posjetom Staroj pravoslavnoj crkvi.
Otac Vanja Jovanović je pokazao učenicima unutrašnjost crkve Svetih Arhanđela Mihaila i Gavrila, objasnio način bogoštovlja te ispričao zanimljivu povijest ovog starog vjerskog objekta.
Terenska nastava i posjeta vjerskim objektima završila je razgledavanjem povijesne i vjerske baštine u Muzeju Stare pravoslavne crkve. 

vjerski objekti 1 vjerski objekti 2

vjerski objekti 3 vjerski objekti 5

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com