IMG 1 dankruhaU ponedjeljak, 9. 10. 2017. godine učenici i djelatnici Srednje medicinske škole i Opće – realne gimnazije obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Zajedno sa svojim roditeljima učenici su vrijedno pripremali kruhove, razne kolačiće i peciva koja su donijeli u školu i time potakli svijest o kruhu kao čovjekovoj svakodnevnoj i osnovnoj hrani te simbolu  života, obitelji i zajedništva.

 

Prigodni program, koji je organiziran za vrijeme velikog odmora, otvoren je pjesmom učenika škole uz pratnju profesorice Ane Andrle te nastavljen govorom ravnatelja Centra vlč. Marija Ćosića. Tijekom svog govora Ravnatelj je naglasio da je kruh dar koji nam dolazi od Boga, ali da nas Bog uvijek dariva preko drugih ljudi. Istaknuo je da trebamo Bogu biti zahvaliti za plodove kojima nas hrani i da uvijek postoje oni koji nemaju, stoga kad god blagujemo kruh trebamo biti solidarni s onima koji imaju manje nego mi. Nakon govora Ravnatelj je blagoslovio sve nazočne, kruhove i ostala peciva.

Učenica II. a odjeljenja Srednje medicinske škole, Almedina _ iznijela je misli učenika Centra rekavši: „Svake godine na ovaj dan, srce mi ispuni neka posebna toplina, zahvalnost i ponos što idem baš u ovu školu. Jer, ovaj ukrašeni hol, bogata trpeza i miris koji se danas širi učionicama, a na koji ne možemo ostati ravnodušni, dokaz su da nas naš Katolički školski centar uvijek podsjeća, ali i uči pravim životnim vrijednostima“. Nakon programa učenici su zajedno blagovali peciva koja su pripremili, a svoje priloge, koji će biti proslijeđeni najpotrebnijima, imali su priliku staviti u košaricu.

IMG 2 dankruha

IMG 3 dankruha

IMG 4 dankruha

IMG 5 dankruha

IMG 6 dankruha

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2019./20.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2