IMG 1 despicaUčenice koje pohađaju izbornu nastavu iz predmeta Povijest i geografija su u petak, 13. listopada, u pratnji profesorice Meri Radišić-Dedić posjetile Despića kuću.

 

Kuća je pripadala imućnoj, pravoslavnoj obitelji Despić koja ju je poklonila Sarajevu zajedno s još jednim objektom u kojem je danas smješten Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti. Despića kuća prikazuje kulturu stanovanja bogate, trgovačke obitelji na čijem je čelu bio Maks Despić.

Kuća nam se svidjela jer je vrlo zanimljiva. Prvi kat je u potpunosti uređen po uzoru na osmanlijske građevine te je i nastao u tom periodu. Drugi kat, međutim, uređen je u austrougarskom maniru. Vrlo brzo smo obišle kuću, ali i u tom kratkom periodu uspjele smo vidjeti mnogo toga.

Ako još uvijek niste posjetili ovaj muzej, učinite to što prije, jer, zaista, ima se što vidjeti. Ulaz se plaća, a cijena je simbolična – 1 KM.

Tea Kolak, IV. a

IMG 2 despica

IMG 3 despica

IMG 4 despica

IMG 5 despica

IMG 6 despica

IMG 7 despica

IMG 8 despica

IMG 9 despica

IMG 10 despica

IMG 11 despica

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2019./20.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2