FB IMG 1512144236207Dana 28. studenoga 2017. godine, učenici završnog razreda sa Stupa su imali priliku pogledati francuski film pod nazivom „La famille Bélier“ koji je izašao u javnost prije nekoliko godina i time proširiti svoje znanje o francuskoj kulturi i jeziku.

U pratnji naših nastavnica smo stigli do kinodvorane Kriterion gdje su nas ugostili članovi Francuske ambasade i Francuskog instituta. Ovaj poučni film sve gledatelje je ostavio bez teksta svojom jakom poukom koja je prožeta kroz cijeli film. Naime, radi se o djevojci koja je cijeli svoj život živjela u kući s gluhonijemim roditeljima i bratom. Pomagala im je, kako u poslu, tako i u svakodnevnom životu koji za nju nije bio baš jednostavan. Budući da je jedina u svojoj obitelji imala dar sluha, u svemu im je bila desna ruka. Međutim, njezin nastavnik glazbe u njoj uočava neizmjeran talent za pjevanje i nudi joj odlazak na školovanje u Pariz. Ona tu priliku odbija kako bi ostala uz svoju obitelj. U međuvremenu se zaljubljuje, nastavlja s pjevanjem i naposljetku odlučuje otići u Pariz i ostvariti svoj san. Malo tko je ostao ravnodušan jer, ne samo da smo naučili puno toga, već smo sa sobom ponijeli i jednu vrlo jako pouku: da obitelj, bez obzira na sve, treba staviti na prvo mjesto.

Nakon odgledanog filma, puni dojmova smo se vratili u školu u nadi da ćemo imati priliku ponovno na ovakav način naučiti neke životne lekcije koje su neizbrisive.

                                                         

                                                                                                            Ana Kalem, IX. c

 

FB IMG 1512144227248

FB IMG 1512664386157

             

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2